FOTO: Večer za što brži zaborav, Dubravi rukometni derbi u Velikoj Gorici

Goričkim rukometašima u izuzetno važnom susretu ništa nije polazilo za rukom
DSC_7895

U prvom susretu 12. kola Paket24 Premijer lige – Lige A, odigranom unaprijed, Dubrava je slavila u Velikoj Gorici s 25:22, čime je goričkim rukometašima uzvratila za poraz iz prvog dijela sezone. Nažalost po domaći sastav stvari na terenu nisu se odvile po željenom scenariju. Gosti su iskoristili ponuđenu šansu i pobjedom dva kola prije kraja prvog dijela sezone napravili veliki korak prema Ligi za prvaka. Goričani svoju sudbinu i dalje drži u svojim rukama, no u susretima sa Zametom i Rudarom nemaju pravo na pogrešan korak.

Gorica je bolje otvorila susret te je u 8. minuti imala +3 (4:1), no sredinom prvog dijela Dubrava dolazi na samo gol zaostatka, da bi u završnim minutama imala i prednost. Na odmor se odlazi s rezultatom 11:11, pri čemu su domaći rukometaši u posljednjoj minuti promašili dva “sedmerca”.

Pobjednika je odlučilo prvih 15-ak minuta nastavka susreta u kojem gosti od 14:15 rade seriju 5:0 te imaju +6 (14:20). Goričani su pokušali to sustići, no preveliki broj pogrešaka, pa i promašaja otvorenih šuteva, nije im dao mogućnost da ozbiljnije ugroze goste. Najbliže čemu su došli bilo je -3.

S 14 obrana Dominik Marković bio je jedan od najvažnijih igrača Dubrave, za koju su po šest pogodaka dali Maksimilijan Molc i Ivan Čulo. Goričke strijelce predvodio je Kajo Cikatić s pet pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA, 12. KOLO
HRK GORICA – RK DUBRAVA 22:25 (11:11)
HRK GORICA: Turčić, Ceković 4, Turkalj, Dujić 2, Jurić, Goričanec 2, Šalić, Solariček, Sladoljev 9 obrana, Malin 3, Franković 3, Cikatić 5, Barišić, Tomljanović 3. TRENER: Andrija Nikolić
RK DUBRAVA: Bjeliš, Barbić 5, Molc 6, Perinović, Mandić, Farkaš, Lisac 4, Delić, Markoci Petreković,Malbašić 1, Marković 14 obrana +1 gol, Majdak, Vidmar, Čulo 6, Komljenović 2. TRENER: Krešimir Ivanković

Grad
Grad Zagreb
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija