Novosti Sport Događanja

Bikovi u završnici ispustili pobjedu protiv Cedevite Junior: Vidi se neki napredak u igri

01.12.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nisu uspjeli prekinuti crni niz uzastopnih poraza, ali su protiv Cedevite Junior pokazali kako su ipak na pravom putu prema izlasku iz ove krize.

Odigrali su Bikovi solidnu utakmicu, na ulasku u posljednju četvrtinu imali su deset poena prednost, ali nisu izdržali...

Bez Mašića i Batura jednostavno je momčadi ponestalo energije u završnim minutama i Vitamini su to znali iskoristiti.

"Iza nas je jedna teška utakmica, nakon što smo se vratili iz Sarajeva s turnira ABA 2 lige. Vidi se neki napredak u igri, svi želimo doći do te pobjede, ali nažalost ta skraćena rotacija je presudila. Igrali smo bez Batura i Mašića, a njih dvojica nam nose baš to što nam je nedostajalo u završnici. Njihova širina u ekipi je presudila, napravili smo nekoliko grešaka i oni su zasluženo slavili. Nama sada ostaje borba, trening i čekanje da izađemo iz ove situacije. Moramo mi to sami, neće to nitko drugi umjesto nas," rekao je nakon utakmice Dino Cinac, koji je briljirao s 28 poena i osam skokova.

Karlo Uljarević dodao je 19 koševa i osam asistencija, koliko je imao i Toni Jelenković, uz 18 postignutih koševa.

Ključni doprinos u gostujućoj pobjedi dao je Vito Kučić, koji se zaustavio an 20 poena, dok je Emir Šabić bio najefikasniji s 28 koševa. Gorica nije imala odgovora niti na Sašu Cianija, koji je upisao double-double učinak od 15 poena i deset skokova. Jakov Mustapić je dodao devet koševa i isto toliko asistencija.

 

U nedjelju Goričane kod Dinama u Draženovom domu čeka novi izazov i nova prilika za prekid ove nezapamćene serije od 13 poraza u nizu, što u domaćem prvenstvu, što u regionalnom natjecanju.

Na ljestvici su Bikovi pri samom dnu, s jednom pobjedom i osam poraza, koliko ima i Zabok, jedina ekipa koju su ove sezone uspjeli dobiti. Dinamo ima solidnu momčad i trenutno je u sredini poretka s četiri pobjede i pet poraza.

Već u srijedu će Dinamo i Gorica odmjeriti snage u osmini finala Kupa Kreše Ćosića, a taj dvoboj igrat će se u Vukovaru, u SD Borovo Naselje.

Atmosfera će u dvorani u oba dvoboja sigurno biti vatrena!

"Ovim potezom vodstvo kluba odlučilo je zahvaliti slavonskim Boysima na iznimnoj podršci, ne samo ove, već i prijašnje sezone. Navijači iz Vukovara, Županje, Slavonskog broda redovno putuju u Zagreb kako bi podržali našu momčad. Ne sumnjamo kako će ovaj 'poklon' samo još dodatno ojačati sinergiju svih naših navijača i igrača. Također, činjenica da je utakmica stavljena u Grad heroj ima dodatnu težinu u odavanju počasti tom 'divu slavonskom'," pojasnili su iz KK Dinamo. 

 

 

(Foto: HKS, Marin Sušić) 

 

Podijeli