Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad prijatelj djece

Mlade se obitelji doseljavaju u Veliku Goricu, mjesta u vrtićima dovoljno za sve

storyeditor/2022-12-02/PXL_130622_94038659.jpg
Luka Stanzl/PIXSELL
03.12.2022.
u 08:00

Na rang-listama smo pri vrhu po izdvajanju za djecu, školarce i obitelji, kaže gradonačelnik Krešimir Ačkar

Iz proračuna izdvajaju 46,1 posto za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade. Prosječno isplaćuju naknadu od 3762 kuna po novorođenčetu. Ulažu u gradnju i šire kapacitete gradskih vrtića.

Usto su jedan od investicijski najaktivnijih gradova u zemlji. Nije stoga ni čudno što je Velika Gorica najpoželjniji grad u zagrebačkom prstenu koji bilježi povećan broj doseljenih mladih obitelji. Glavni razlog doseljavanja, kaže velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar, taj je što Gorica, kako od milja zovu svoj grad, nudi sve ono što imaju stanovnici Zagreba zbog blizine i prometne povezanosti, ali istovremeno pruža i prednosti života manjeg grada, mogućnost da većinu toga obavite bez automobila.

– Velika Gorica je i na svim rang listama pri vrhu po pitanju izdvajanja za djecu, školarce i obitelji, a izgradnjom novih vrtićkih kapaciteta praktično smo riješili pitanje mjesta u vrtićima za svu djecu – rekao je Ačkar.

Danas otvaraju i najveći Advent koji su dosad organizirali. U parku kod Muzeja Turopolja najmlađe posjetitelje dočekat će Božićno selo s vilenjacima, a odrasle sajam s lokalnim suvenirima te raznolika ugostiteljska ponuda. U 17 sati se otvara klizalište, a od 19.30 Sanja, Marinko i Zec izvest će hitove Novih fosila. •

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
11:57 04.12.2022.

E da da se ne zaboravi. Koji je stvarni razlog da se pogoduje Rocco commercu. Ugovorenih su i nogostupi ali gle čuda u većini naselja nema ih a gdje su nestali. I ti je dio Aglomeracije. Ili hmmm

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
11:51 04.12.2022.

Joj joj, Kreso. Obitelji dolaze jer su jeftinije nekretnine a blizu je Zagreb. A vrtići, to je priča za sebe. Provode se projekti koje je još Barusic zapoceo i planirao. Ti se nažalost baviš samo sobom i čudnim zaposljavanjima.

NE
Neo
06:47 05.12.2022.

Mjesta u vrtičima nema i nije nikad ni bilo.Uvijek je borba za mjesta.A zasto se laže da ima slobodnih ??Tko zna..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije