FOTO: Velika Gorica i službeno Europski grad sporta za 2023.

Goričkim predstavnicima priznanje je uručeno u Bruxellesu
WhatsApp Image 2022-12-07 at 12.08.57 (5)

Gradu Velikoj Gorici u Bruxellesu je jučer i službeno dodijeljen naslov Europskog grada sporta 2023. godine. Predstavnici neprofitne organizacije ACES Europe priznanje su uručili zamjeniku gradonačelnika Nevenu Karasu, predsjedniku Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice Goranu Kovačiću i tajniku Darku Blažinčiću.

Upravo je tajnik Darko Blažinčić bio nositelj cijelog projekta za koji je pripremljen opsežan materijal od 14 poglavlja, kojima je između ostaloga bilo obuhvaćeno cjelokupno stanje sporta i rekreacije u Velikoj Gorici, infrastruktura, financiranje, organizacija, brojčani pokazatelji u natjecateljskom i rekreativnom sportu, kao i razvojni planovi.

Naslov europskog grada sporta dodjeljuje se u nekoliko kategorija, a Velika Gorica pripada onoj srednjih gradova koji imaju od 25.000 do 500.000 stanovnika. Dobiveno priznanje grad obvezuje da će nastaviti promovirati vrijednosti europskih gradova sporta te osigurati reprezentativnu osobu koja će imati odgovornost za ispunjavanje svih uvjeta.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija