Home Izdvojeno “Jednom učitelj, uvijek učitelj”: Evica Šajgo, učiteljica iz Kumićića nagrađena za 44...

“Jednom učitelj, uvijek učitelj”: Evica Šajgo, učiteljica iz Kumićića nagrađena za 44 godine rada

Zagrebačka županija prigodno je nagradila 30 goričkih nastavnika koji su zasluženo otišli u mirovinu

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Danas se u Hotelu Garden Hill održalo prigodno nagrađivanje učitelja, nastavnika i profesora koji su kroz radni vijek podučavali djecu, a tijekom protekle dvije godine otišli u mirovinu. Među njima su i brojni goričkih nastavnici koje je sada nagradila Zagrebačka županija s prigodnim bonom od 1.500 kuna.

Evica Šajgo, učiteljica tehničke kulture provela je velikih 44 godine i devet mjeseci u toj ulozi u Osnovnoj školi Eugena Kumičića. “Rado sam dočekala kraj radnog vijeka, ali sada nisam umirovljenik jer ne mirujem već smo i dalje aktivni, čak možda i više sada nego u vrijeme radnog vijeka. Kažu da je ‘jednom učitelj, uvijek učitelj’ floskula, a kažu i da to nije atraktivno zanimanje. Zapravo je, jer kada sretnete svoje bivše đake koji vas rado vide, to je jako lijepo vidjeti jer ste njima dali svoj doprinos.”, govori nam Evica.

Uz nju su među goričkim učiteljima Vesna Lastrić iz Gimnazije Velika Gorica, Sanja Prodanović i Damir Mađeri iz Osnovne škole Ščitarjevo, Slava Kvitek i Anka Bašić iz Osnovne škole Slavka Kolara, Marija Bačurin, Danica Išek, Manda Bruić i Vesna Mirenić iz Osnovne škole Jurja Habdelića, Snježana Pavić, Đurđa Oljača, Jasna Gazdić, Milka Dobrić i Dragica Antolović iz OŠ Nikole Hribara, Ljubica Spajić, Nevenka Šoštarić i Vesna Lokner Kralj iz OŠ Velika Mlaka, Vesna Ban, Tanja Pavlić, Dragica Čolić iz Ekonomske škole Velika Gorica, Zumbulka Beštak Kadić iz OŠ Eugena Kumičića, Ivan Đakić, Dragan Bulatović, Ana Orešković, Jagodica Andreić, Ivan Karapandžić i Boris Zgurić iz Srednje strukovne škole Velika Gorica te Vesna Jurjević, Branka Puškarić i Dušanka Katić iz Osnovne škole Vukovina.

Svjetski dan učitelja koji se održava u listopadu način je i prigoda da se ukaže na činjenicu da je rad učitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da ga treba posebno cijeniti. Slaže se s time i zamjenik župana Zagrebačke Županije Damir Tomljenović: “Danas nastavljamo tradiciju zahvaljivanja svim nastavnika na dosadašnjem radu za djecu Zagrebačke županije. Ove godine nas je malo više jer se dugo nismo vidjeli uživo. Svi znamo koliko je poziv nastavnika važan, koliko je to bitno za našu djecu i sve nas. Upravo oni su nam svima pokazali pravi put.”

Veliku zahvalu nastavnicima uputio je i pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Velike Gorice, Neven Topolnjak koji je istaknuo veliku ulogu nastavnika u životima djece i nas odraslih.