Novosti Sport Događanja

Županija će za sport izdvojiti 9 milijuna kuna: Velikoj Gorici prioritet je amaterski sport

13.12.2022. / Redakcija

Jučer je u Velikoj Gorici održana sjednica Skupštine Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije na kojoj se raspravljalo o planiranju i financiranju sportskih aktivnosti u Zagrebačkoj županiji.

Budući su Velika Gorica i Jastrebarsko dobili status europskih gradova sporta za 2023. godinu, na sjednici je rečeno da će Zajednica pokrenuti aktivnosti kako bi čitava Zagrebačka županija postala regijom sporta.

Nešto više od 7 milijuna kuna (935.695 eura) predviđeno je u proračunu Županije za 2023. za potrebe Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Još oko 2 milijuna kuna (267.541 euro) planirano je za potrebe Županijskoga školskog-sportskog saveza i Parasportskog saveza županije, za nagrađivanje sportaša, kao i za dvije međunarodne sportske priredbe koje se održavaju na području županije - Snow Queen Trophy i WRC Croatia rally. U odnosu na ovu godinu, sredstva planirana za potrebe Zajednice športskih udruga i saveza povećana su za 560.000 kuna.

- To su sredstva za naš novi programa 'Vrhunski sport Zagrebačke županije'. Moramo brinuti o nadogradnji. Vjerujem da ćemo tim sredstvima uspjeti pomoći mladim, vrhunskih sportašima da vrhunske rezultate nastave ostvarivati u svojem matičnom klubu, u matičnom gradu, u Zagrebačkoj županiji. Sami kreiramo svoju sudbinu, a sada imamo i alat za to - rekao je predsjednik Zajednice Vladimir Bregović.

Sjednici je prisustvovao i zamjenik župana Damir Tomljenović, zahvalivši sportašima na dosadašnjim uspjesima.

- Zahvalu možete vidjeti i kroz povećanje sredstava za sport. Ni trenutka nismo dvojili treba li u proračunu za 2023. osigurati više sredstava za sporaše - rekao je Tomljenović. Rekao je i da sport, za mlade ljude, nikada nije bio bitniji nego je danas.

Sportaše je pozdravio i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, rekavši da je ovome gradu apsolutni prioritet amaterski sport.

 

"Županija na dlanu" proizvedno u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

 

Galerija slika

Županija će za sport izdvojiti 9 milijuna kuna: Velikoj Gorici prioritet je amaterski sport Županija će za sport izdvojiti 9 milijuna kuna: Velikoj Gorici prioritet je amaterski sport Županija će za sport izdvojiti 9 milijuna kuna: Velikoj Gorici prioritet je amaterski sport Županija će za sport izdvojiti 9 milijuna kuna: Velikoj Gorici prioritet je amaterski sport Županija će za sport izdvojiti 9 milijuna kuna: Velikoj Gorici prioritet je amaterski sport Županija će za sport izdvojiti 9 milijuna kuna: Velikoj Gorici prioritet je amaterski sport Županija će za sport izdvojiti 9 milijuna kuna: Velikoj Gorici prioritet je amaterski sport

Podijeli