Novosti Sport Događanja

Dečki karate kluba Velika Gorica ekipni viceprvaci Hrvatske, djevojke osvojile 'veliku' broncu!

20.12.2022. / Damir Žbulj

Đakovo je bilo domaćin ekipnom prvenstvu Hrvatske u karateu, nastupilo je preko 70 ekipa, a karate klub Velika Gorica predstavljalo je njih pet i naravno da su se doma vratili s medaljama.

"U ekipnom dijelu natjecanja nema ograničenja po kategorijama pa u borbama se mogu naći dva borca neovisno o kategoriji u kojoj pripadaju. Ekipu čine tri borca, a svaki od njih moraju biti kvalitetni kako bi ekipa bila stabilna na svakoj 'ploči', što je izraz u ekipnom dijelu natjecanja za redoslijed boraca," pojasnio nam je trener Goran Živković i posebno istaknuo:

"Ponosni smo da smo nastupili s pet ekipa te da nismo morali posuđivati natjecatelje iz drugih klubova, nego su svi borci iz naših klupskih redova!"

Karate klub Velika gorica osvojio je dvije medalje, u uzrastima mlađih kadeta i mlađih kadetkinja.

"Dečki su postali viceprvaci Hrvatske, a cure zauzele odlično treće mjesto, usprkos velikoj i jakoj konkurenciji. Dečki nakon tri kola osvajaju srebro, a cure nakon četiri teške borbe 'veliku' broncu," ponosno je poručio Živković.

Srebro su zaslužili David Lovrinović, Luka Lukačić i Petar Tibor, a cure su bile u sastavu Ema Jukić, Matea Kordić i Katja Braica.

"Ostaje nakon svega i mali žal, jer su u kadetskom dijelu natjecanja naše obje ekipe nažalost izgubile mečeve za broncu. Kadetkinje su u prvom kolu bile slobodne, a nakon pobjede u drugom kolu u polufinalnom meču izgubile su na trećoj 'ploči'. Iscrpljene gube i meč za broncu protiv ekipe karate kluba Opatija. Dečki su u svom meču za broncu odlično otvorili na prvoj ploči, izgubili na drugoj te na vlastitu grešku u zadnjim sekundama meča gube sigurnu broncu od ekipe karate kluba Max Ivankovo," dodao je.

Živković se osvrnuo na ovogodišnje sjajne uspjehe karate kluba Velika Gorica: "Vrlo smo sretni s ove dvije medalje, koje su došle kao 'šećer na kraju' ove 2022. godine. Ali, opet ostaje žal za još ponekom medaljom, jer smo svjesni da su naši mlađi kadet i mlađe kadetkinje i kadeti i kadetkinje u samom vrhu Hrvatske i zaslužuju još bolje rezultate!"

Klub je godinu zaključio s 21 medaljom s prvenstava Hrvatske, od čega je sedam bilo zlatnih, dvije srebrne i 12 bronci.

"Medalje su osvajane u svim dobnim kategorijama, u mlađim uzrastima, kadetima, juniorima, U-21 i seniorskoj konkurenciji. Baš smo ponosni na naše članove," zaključio je Živković. 

Galerija slika

Dečki karate kluba Velika Gorica ekipni viceprvaci Hrvatske, djevojke osvojile 'veliku' broncu! Dečki karate kluba Velika Gorica ekipni viceprvaci Hrvatske, djevojke osvojile 'veliku' broncu! Dečki karate kluba Velika Gorica ekipni viceprvaci Hrvatske, djevojke osvojile 'veliku' broncu!

Podijeli