Novosti Sport Događanja

Petrol i Crodux prosvjeduju: Spajić u Gorici te Crodux u Velikom Polju zatvoreni od 12 do 13

28.12.2022. / Klara Kosić

Danas se od 12 do 13 sati ne nadajte točenju goriva u Petrolu u Velikoj Gorici poznatom kao "Spajić" kao ni u Croduxu u Velikom Polju. Naime, Petrol i Crodux objavili su da prosvjeduju protiv Vladinih interventnih mjera na cijene goriva.

– Unaprijed se ispričavamo vjernim kupcima jer ćemo reći “ne!” interventnim mjerama na cijene goriva jer smatramo da one ugrožavaju pouzdanu i stabilnu opskrbu gorivom. Nažalost, prisiljeni smo na drastičan potez jer regulacija cijena goriva ne osigurava pozitivno poslovanje, a Vlada Republike Hrvatske ne mari na naša upozorenja. Odlučili smo se na ovaj potez kako bismo pronašli zajednički jezik s državom, unaprijed osigurali stabilnu opskrbu naftnim derivatima, zaštitili više od 2.173 radnih mjesta – poručuju iz Petrola te navode kako će sva prodajna mjesta ostati otvorena za policiju, vatrogasce i hitnu pomoć.

Iz Croduxa poručuju da mjera nije usmjerena protiv kupaca.

- Mjera nije usmjerena protiv vas, naših kupaca – stoga i vrijeme zatvaranja koje smo odabrali kako bismo vam uzrokovali što manje neugodnosti – već ukazuje na nepodnošljivu situaciju u kojoj smo se našli. Savjetujemo vam da u skladu s tim planirate točenje goriva i u navedenom periodu ne posjećujete naša prodajna mjesta u srijedu, 28. prosinca, između 12 i 13 sati - piropćili su iz Croduxa.

 

Foto: Crodux

Podijeli