Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA SUDA

Odbijen zahtjev da se Vladi Bagariću odredi istražni zatvor

Velika Gorica: Odbijen zahtjev za određivanje istražnog zatvora Vladi Bagariću
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
28.12.2022.
u 16:16

Zahtjev za određivanjem istražnog zatvora na velikogorički sud je stigao 19. prosinca, no ročište je održano tek danas

Uvijek sam radio sve po zakonu. Izjavu ne bih davao jer je moj odvjetnik sve rekao - kazao je danas Vlado Bagarić, umirovljeni general bojnik, dok je u društvu svog odvjetnika Ive Farčića, vidno zadovoljan napuštao zgradu Županijskog suda u Velikoj Gorici.
A kako i ne bi bio zadovoljan kada je sutkinja istrage odbila zahtjev tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Bagarić, kojeg je Vlada Andreja Plenkovića imenovala  za čelnog čovjeka Hrvatske kontrole zračnog  prometa, našao se u problemu nakon niza anonimnih prijava u kojima se sumnjičio za zloporabe položaja, koje uključuju i nezakonita zapošljavanja. Tužiteljstvo je postupajući po toj prijavi, pokrenulo istraživanje protiv Bagarića, a nakon što su ga završili, zatražili su da mu se odredi istražni zatvor.

Zahtjev za određivanjem istražnog zatvora na velikogorički sud je stigao 19. prosinca, no ročište je održano tek danas.  Do te pomalo neuobičajene  procedure došlo je, kako je, pojašnjeno sa suda, jer nije bila riječ o hitnom pritvorskom predmetu te jer je spis imao 1000 stranica, pa je sutkinji trebalo vremena da prouči spis prije donošenja odluke.

Bagarić se sumnjiči za dva nezakonita zapošljavanja. Prvo se, kako se sumnja, odnosilo na Andreju Reščić, koja je između 19. srpnja 2017. i 1. rujna 2018., zaposlena kao viši stručni savjetnik za analize i simulacije. A drugo  se odnosilo na Franju Klešića, sina glavnog državnog revizora Ivana Klešića, koji je  od 11. rujna 2019. do 23. siječnja 2020., zaposlen kao specijalist za obračun naknada u Zračnoj plovidbi..

VIDEO Paladina o nagađanjima o odlasku: "Izjava premijera potpuno je pogrešno protumačena"

 

 

Komentara 3

ZP
zpadjen
21:57 28.12.2022.

Pa treba uhapsiti pravnicu Vildanu Meglu, iz ministarstva prometa, ona je to sve osigurala njemu i omogućila. Ta babetina 20 godina širi nepravdu u ministarstvo prometa u kockici i odavno je morala biti u mirovini.

DU
Deleted user
15:27 28.12.2022.

Podrška Bagariću! Možete mu staviti soli na rep, ovo je Hrvatska i možemo što hoćemo! Napokon da se pravda može kupiti novcem! Podrška desnici!

ZP
zpadjen
21:49 28.12.2022.

Birovljev i general bagarić ima najveću plaća u Hrvatskoj u državnoj tvrtki. Noni tom on je bio dovoljno pa je tražio dodatak za ručak u iznosu od 3.000 KN mjesečno jer on ipak malo bolje i voli pojesti. Pa je napravio privatan od Hrvatske kontrole letenja samo treba videti ko stoji iza njegovog imenovanja pošto ministar Oleg sigurno ne stoji , Premijer sigurno ne stoji, najverovatnije gospodin Tomislav Medvednica, pa bi se on trebao izjasniti kako nam je doveo Bagarić i kako je taj lik ove tri godine unazadio Hrvatsku upravu kontrola letenja. Nažalost nismo makli od Jugoslavije nove tipičan primer za Jugoslaviju kad je vojna stoka umirovljena, onda preuzima najviše pozicije sa najvećom plaćam u civilnom sektoru. Ja sam prvi bio na razgovorima u Belgiji u Briselu sa juro control 1993 i smatram da kao istaknuti član HDZ-a i visoko moralni lik, trebam smeniti Bagarić a i sjesti na njegovo mjesto i pokazati kako se vodi uprava kontrole letenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije