Novosti Sport Događanja

Jedna od najuspješnijih godina u povijesti TKD Velika Gorica: Sara Habijančić sjajnim rezultatima i medaljama 'izborila' razvojni program Hrvatskog olimpijskog odbora

01.01.2023. / Damir Žbulj

Protekla 2022. godina bila je jedna od najuspješnijih u povijesti Taekwondo kluba Velika Gorica! Bila je to godina 'oporavka' nakon dvogodišnjih restrikcija zbog pandemije...

Iskreno nam je to opisao i čelnik TKD Velika Gorica Igor Matić:

"Kao i svi sportski klubovi, u te dvije godine bili smo suočeni s velikim problemima, ali najviše u pogledu kako opstati. Na sreću ili bolje reći na rizik s iznajmljenim prostorom, jer ga je trebalo i održavati i plaćati na baš mali najam, uz pomoć roditelja, ponekog donatora i ZSUGVG-a uspjeli smo 'opstati' i što je najbitnije vratiti se na stanje od 2019. godine. Koliko nam je značio naš prostor i mogućnost neometanog treniranja kad god smo htjeli, dokaz je ova 2022. godina, godina 'oporavka' i možemo reći godina vraćanja na skoro ono 'normalno' od prije pandemije."

U 2022. godini TKD Velika Gorica je napravio izvrsne rezultate u svim dobnim kategorijama. Na svim državnim prvenstvima, koja su kategorizirana od Hrvatskog olimpijskog odbora, osvojene su medalje. Na seniorskom prvenstvu Hrvatske osvojeno je srebro, na juniorskom srebro i dvije bronce, a na kadetskom - zlato.

Od pet osvojenih medalja, čak četiri sportašice dobile su za svoje državne medalje kategorizaciju HOO-a.

"U ovoj godini nastupili smo na ukupno 24 turnira, od toga redom Svjetsko i Europsko kadetsko prvenstvo, devet velikih međunarodnih turnira koji se boduju za WTE, odnosno World taekwondo Europe rang listu, tri prvenstva Hrvatske, prvenstvo Zagrebačke županije te devet domaćih turnira. Grad Veliku Goricu ponosno smo predstavljali u Belgiji, Austriji, Luksemburgu, Bugarskoj, Malti, Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Sloveniji, i Francuskoj," s ponosom je naglasio Matić.

Sa Svjetskog kadetskog prvenstva Ema Bakula se vratila s osvojenim devetim mjestom, na Europskom kadetskom prvenstvu zauzela je petu poziciju, dok je u ekipnom plasmanu sa svojim reprezentativnim kolegicama osvojila naslov prvakinja Europe!

Na devet turnira koji se boduju za WTE rang listu osvojeno je nevjerojatnih 11 medalja. Jedno zlato, sedam srebra i tri bronce. Najviše zasluge za ukupno osvojenih osam medalja na ovim turnirima ima izvrsna Sara Habijančić, koja je zaslužila zlato, pet srebra i dvije bronce.

"Sara je na WTE rang listi, u konkurenciji od preko 180 juniorki u kategoriji do 59 kilograma, završila godinu na drugom mjestu što je izniman i fantastičan uspjeh. S osvojenim drugim mjestom na WTE rang listi Sara je osigurala razvojni program HOO koji će joj u narednim godinama biti veliki motiv i poticaj za daljnje uspješne rezultate. Ema Bakula je na WTE rang listi završila godinu na odličnom osmom mjestu, ali s obzirom na to da Ema ima tek 12 godina, a dobna granica za razvojni program HOO-a je 15 godina, nije još mogla participirati. No, pred Emom je nadamo se jedna uspješna karijera," posebno je istaknuo klupski trener i predsjednik.

Pored ovih velikih međunarodnih uspjeha ne može se zanemariti niti osvajačice državnih medalja. Ema je u svojoj kategoriji prvakinja Hrvatske, Sara je bila srebrna, a tu je još i Ema Kućiš, koja je seniorska viceprvakinja Hrvatske te Marinela Bašković i Sara Anđelić, koje su bile brončane na juniorskom prvenstvu Hrvatske.

Taekwondo klub Velika Gorica je na Županijskom natjecanju osvojio čak 15 medalja, od toga pet zlatnih, šest srebrnih i četiri brončane.

Prvaci i prvakinje Zagrebačke županije postali su tako Lana Gavrilov, Matej Turković, Paula Kučiš, Gabriela Bačurin i Dora Habijančić.

"Pored svih ovih natjecanja, kojih je uistinu bilo dosta, uspješno smo odradili i naš tradicionalni 'Ljetni kamp' u Termama Tuhelj s 35 naših sportašica i sportaša, koji se održao 11. put. Isto tako, naši su članovi u ovoj godini imali i dva polaganja za učeničke pojase, što se uspješno svladali. Nova 2023. godina nudi neke nove ciljeve i izazove te se nadamo kako ćemo i dalje, kao i do sada, u našu Veliku Goricu donositi nove medalje i vrhunske uspjehe naših sportašica i sportaša."

"Ovom prilikom zahvalili bismo se svima koji podržavaju i prate naš rad te bi ovom prilikom zaželjeli svima zdravu, sretnu i uspješnu 2023. godinu," poručio je Matić.

 

 

Podijeli