Novosti Sport Događanja

Siječanj u Gorici donosi izložbe, turnire i nezaobilazno Vincekovo

03.01.2023. / Redakcija

Završetkom programa Adventa u Gorici, povlačimo se u toplije prostorije, a događanja u Velikoj Gorici neće nedostajati.

Godinu smo započeli u sportu u sklopu 30. Malonogometnog Turnira Kup HVIDR-a na kojem možete do 8 siječnja gledati napete utakmice u Dvorani Srednje škole Velika Gorica.

U tijeku su i Zimski praznici u Kinu Gorica gdje djeca od 2. do 6. siječnja mogu uživati zabavnim filmovima po sniženim cijenama. Filmovi se prikazuju svakog dana u 11 i 16 sati, a program možete vidjeti ovdje.

Ako vam novogodišnje odluke uključuju češće posjete galerijama, siječanj u Gorici će vas dodatno potaknuti da ih ispunite. U utorak, 17. siječnja u 19 sati dođite u Galeriju Galženica gdje će se otvoriti izložba „Neustrašive žene. 100 žena koje su promijenile Hrvatsku“, a tri dana kasnije u izložbenom prostoru POUVG-a pogledajte kako djeca doživljavaju naš grad na izložbi „Velika Gorica – Očima djeteta“.

U subotu, 21. siječnja proslavit ćemo Vincekovo, a posebno će se obilježiti u Kostanjevcu gdje će se tradicionalno kititi trsek.

Za kraj mjeseca stiže još jedna poslastica za ljubitelje muzeja i galerija: Galerija Galženica ugostit će Noć muzeja, a povodom nje u 18 sati će se ondje otvoriti retrospektivna izložba kipara Mladena Mikulina.

 

Podijeli