Novosti Sport Događanja

Pripreme za Državnu maturu: VGmatura! Bez dileme broj jedan!

11.01.2023. / Redakcija

VGmatura bez dileme je broj jedan, kažu nam to roditelji čija su djeca bila polaznici ovih priprema. Možete si misliti kako se profesori ponosno osjećaju kada roditelji nakon jednog maturanta za godinu ili dvije šalju drugog maturanta uz riječi „Imali smo već jednog đaka sad Vam šaljemo i drugog jer smo prezadovoljni“…

Već punih devet godina velikogorički srednjoškolci imaju priliku pripreme za maturu polaziti u Velikoj Gorici. Prije devet godina pokrenut je projekt VGmatura koji velikogoričkim maturantima omogućava da kompletne pripreme za maturu i upise na pojedine fakultete ostvare u svom gradu. Pokazalo se da je to za veliku većinu goričkih maturanata pravo rješenje.

Nema više gubljenja vremena za putovanje u Zagreb, nema troškova za prijevoz… A da su usluge kvalitetne pokazuju iskustva dosadašnjih učenika i roditelja. Uostalom i cijene su povoljnije nego u Zagrebu. Osim velike prednosti što se ne mora putovati u Zagreb polaznici dobivaju besplatno i radne materijale i skripte.

- Preko 300 velikogoričkih srednjoškolaca u posljednjih devet godina polazilo je pripreme za maturu u našem centru - kažu u VGmaturi.

Pripreme vode priznati profesori s višegodišnjim iskustvom u radu na pripremama za upise na fakultete i pripremama za maturu. Polaznici su izuzetno zadovoljni profesorima koji su uvijek na raspolaganju učenicima a nerijetko ostaju i duže nego što je satnicom predviđeno, posebno pred kraj priprema i nakon što su u potpunosti odradili predviđeno satnicu. Male grupe, individualni pristup te  dobro ozračje preduvjet su dobrih rezultata na ispitima.

Obuhvatiti četverogodišnje gradivo iz pojedinog školskog predmeta nije lak posao, stoga se valja dobro i na vrijeme pripremiti.

Tijekom priprema obrađuje se gradivo propisano ispitnim katalozima državne mature a potom se naglasak stavlja na ona područja koja su u ispitima državne mature najzastupljenija. Kako bi se sustavno pratio napredak ili teškoće na koje maturanti nailaze tijekom priprema su česte provjere znanja inicijalnim testovima te pisanjem probne mature prije i pred kraj priprema. Ovisno o rezultatima inicijalnih testova planira se rad s maturantima. Ovakav način rada garancija su uspjeha na maturi.

Dosadašnja iskustva pokazuju da su za uspješno polaganje državne mature i ostvarivanje visokih rezultata na ispitima svakom maturante potrebne kvalitetne pripreme. Stoga poruka roditeljima i maturantima da nije pametno riskirati kod upisa na fakultet.

U donošenju odluke mogu vam pomoći iskustva dosadašnjih maturanata.

- Devetogodišnje iskustvo, zahvalni maturanti i zadovoljni roditelji nakon položene mature najbolja su naša preporuka, kažu u VGmaturi.

Pripreme za maturu održavaju se u Helen Doron English Centru Velika Gorica, Matice hrvatske 3.

Za detaljnije informaciji o VGmaturi pogledajte www.vgmatura.hr, Facebook vgmatura.hr ili nazovite na telefon 098 474 140, e-mail: vgmatura@gmail.com

promo članak

 

Podijeli