Novosti Sport Događanja

Društvo žena Novo Čiče započele godinu radno: Već su krenule pripreme za fašnik

13.01.2023. / Redakcija

Društvo žena Novo Čiče krenulo je u 2023. godinu radno. U subotu, 7. siječnja održale su svoju 4. redovnu izbornu skupštinu u Edukativnom centru Novo Čiče gdje su se prisjetile brojnih aktivnosti u protekloj godini, ali i upoznale se s planom rada za 2023. godinu.

- Zbog nedostatka vlastitog prostora ova godina će također proći sa povećanim trudom i brigom oko radionica,skladištenja i pakiranja paketa te svih poslova vezanih u provedbi planova, ali mi smo žene borci i svim snagama krećemo dalje – navode iz DŽ Novo Čiče, a posebno zahvaljuju Stipi Duvnjaku na ustupljenom prostoru.

Radionice su već u punom jeku: već su počele izrade kostima za maskenbal, na što će se fokusirati tijekom cijelog siječnja i veljače, a tijekom godine će sudjelovati na svim akcijama i manifestacijama u mjestu, od sadnje cvijeća, uređenja crkve i sjenice povodom blagdana, do poznatog Chill grila, i smotre folklora, a održat će i tri tribine medicinskog karaktera za mještane, te jednu tribinu u suradnji s policijom. Osim što će nastaviti s tradicionalnim radom, Društvo žena Novo Čiče probudit će stare tradicije iz mjesta kao što su Kipsko prošćenje u svibnju, a u samom začetku je i novi projekt koji još ne žele otkriti javnosti.

 

Foto: Društvo žena Novo Čiče

Podijeli