Novosti Sport Događanja

CDMO: Programi se pune u jednom danu, navala je kod logopeda, a mladi i roditelji ne libe se tražiti pomoć

16.01.2023. / Ivana Ćurić

Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica među Velikogoričanima je već dugo prepoznat kao sigurna oaza u kojoj mogu nešto naučiti, kvalitetno provesti vrijeme ili potražiti savjet i pomoć. I ova godina bit će ispunjena raznim aktivnostima u Centru za koje i dalje vlada jako velik interes.

Prošlog tjedna pisali smo kako se priprema radionica baby handlinga za trudnice i majke djece do 6 mjeseci starosti, a o interesu dovoljno govori da su sva mjesta popunjena u jednom danu.

-Trenutno su u tijeku upisi u igraonicu za predškolce, to je grupa za djecu stariju od tri godine koja se sastaje u poslijepodnevnim terminima ponedjeljkom. Prijave primamo na telefon 01/6231-734, mobitel 091/6231-734, putem e-maila info@centar-dmo-vg.hr ili putem FB stranice Centra-kaže Sanda Puljiz Vidović iz Centra za djecu, mlade i obitelj.

Prednost imaju djeca koja ne pohađaju vrtić, a cilj je da se potiče djetetovog razvoja i kvalitetno provođenje slobodnog vremena uz stručno vodstvo. Igraonica se odvija jednom ponedjeljkom od 17.30 do 19.00 sati u Centru za djecu mlade i obitelj, Kurilovečka 48 i besplatno je.

-Imat ćemo ovih dana i upis u program „Neke nove fore u učenju za učenika od 6 razreda osnovne škole. Program je to na kojem se budući polaznici upoznaju sa strategijama učenja, boljom organizacijom vremena i načinima kako učenici mogu poboljšati pamćenje i koncentraciju. I program „Sigurno u srednju“ je jako tražen program pa, uz već postojeću grupu koja je startala na jesen, pripremamo još jednu grupu koju ćemo sada oformiti. Hoćemo li objaviti upise ovisi o listi čekanja koja je poduža, pa broj novih polaznika ovisi je li tko s liste odustao ili nije-kaže ravnateljica.

Svi programi Centra su besplatni, bilo da se radi o radionicama ili savjetovanjima za koje interesa itekako ima.

-Mi već znamo procijeniti koji program pobuđuje veći interes kod Velikogoričana, pa tako uvijek bude tražen termin kod logopedinje i za individualno savjetovanje. Mladi Velikogoričani danas kao i svi mladi imaju svoje probleme, ali je razlika što traže pomoć. Puno nam dolaze s problemima po pitanju mentalnog zdravlja, puno je strahova, anksioznosti, ali je dobro da više nikome ne predstavlja problem tražiti pomoć, bilo da se radi o djeci ili roditeljima i to je velik korak u rješavanju-rekla nam je ravnateljica Puljiz Vidović i za kraj poziva:

-Ako niste sigurni kome se obratiti, nazovite nas, ako nešto i ne možemo riješiti sigurno ćemo vas uputiti gdje i na kojem mjestu riješiti problem.

Podijeli