Novosti Sport Događanja

Bivši slovenski reprezentativac je novi centarfor Gorice: Sve je ispalo kako treba, nadam se da će tako biti i u budućnosti

16.01.2023. / Damir Žbulj

U potrazi za klasičnim centarforom Uprava Gorice i njen sportski direktor Brkljača okrenuli su broj Tima Matavža, bivšeg slovenskog reprezentativca, iskusnog napadača, koji je svojevremeno nosio i dres nizozemskog PSV Eindhovena, njemačkih Augsburga i Nürnberga, talijanske Genoe...

Igrao je i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Turskoj, a posljednji klub bio mu je Omonia iz ciparske Nikozije.

Prije nekoliko dana napunio je 34 godine...

"Zadnji dani su bili naporni, događalo se puno stvari, ali na kraju je sve ispalo kako treba i nadam se da će tako biti i u budućnosti," poručio je novi napadač turopoljskog prvoligaša.

U srijedu Gorica igra od 15 sati na Gradskom stadionu protiv Varaždina, ali 18. siječnja tek počinje prijelazni rok i Matavž još neće imati pravo nastupa, baš kao niti novopridošli Valentino Majstorović, Robert Ćosić i Filip Mrzljak te Kristian Fućak, Vinko Petković i Slavko Bralić, koji su pak stigli na posudbu iz Osijeka.

"Želim pomoći mladim igračima s iskustvom koje imam. Raspitao sam se o klubu prije dolaska, čuo sam pozitivne i dobre stvari, a i kuća mi je blizu tako da mi je bilo još lakše odlučiti se..."

Matavž se nada debiju u subotu protiv Dinama na Maksimiru.

"Nadam se da ću pomoći i svojim golovima i drugim stvarima koje treba raditi na terenu. Nadam se kako ćemo ispuniti svoj cilj. Uzbuđen sam i jedva čekam," poručio je iskusni Slovenac.

Podijeli