Novosti Sport Događanja

Prijave u tijeku: Osniva se Čitateljski klub u Gradskoj knjižnici

18.01.2023. / Ivana Ćurić

Gradska knjižnica Velika Gorica osniva novi čitateljski klub i poziva sve aktivne članove koji vole čitati i razgovarati o pročitanome da se pridruže!

Prijaviti se možete osobno u knjižnici ili mailom na posudba@knjiznica-vg.hr. Prvi susret čitateljskog kluba zakazan je za 6. veljače 2023. godine u 18:00 sati u Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.

Podsjetimo u Gradskoj knjižnici nekada je djelovao Čitateljski klub „Luna“ pokrenut 2015. godine s ciljem da oko sebe okupi skupinu naših sugrađana koji su željni dobre komunikacije i dobre knjige. Sastanci čitateljskog kluba odvijali su se tijekom 2015. i 2016. godine. Voditeljica kluba bila je knjižničarka Mery Mrakovčić.

Zatim je uslijedio Čitateljski klub “Književni sladokusci/Književne sladokusce” koji je djelovao od studenoga 2014. do svibnja 2017. godine. Nastao je na tragu ranije inicijative Kluba prijatelja Gradske knjižnice Velika Gorica koji je nosio isto ime. Voditeljice kluba bile su knjižničarke Ivana Grubačević i Lidija Badanjak, a brojio je devet do jedanaest stalnih članica. Sastanci su se održavali jednom mjesečno, svake prve srijede u mjesecu.

Posljednje je aktivna bila FB Čitaonica GKVG , online čitateljska grupa na društvenoj mreži Facebook koja okuplja zaljubljenike u knjigu i pisanu riječ. Ovim iskorakom u virtualni svijet čitateljski klub više nije ograničen prostorom i vremenom te može doprijeti do puno šire publike,jer postaje lako dostupan. Idejni osnivač i inicijator pokretanja Facebook čitateljskog kluba bila je Dražena Petrišić, voditeljica Područne knjižnice Galženica.


(Izvor:GKVG)

Podijeli