Novosti Sport Događanja

Još jedan važan derbi začelja za košarkaše Gorice: Pokazali smo u proteklih nekoliko utakmica čvrstoću i karakter, znam da će tako biti i protiv Škrljeva

29.01.2023. / Damir Žbulj

Košarkaše Gorice u nedjelju od 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani čeka još jedan izuzetno važan dvoboj, derbi začelja protiv DepoLink Škrljeva, koji je ljestvici HT Premijer lige ima tek jednu pobjedu više od Bikova.

Ekipa Braslava Turića je nakon nedjeljnog poraza kod Cibone ovog tjedna odigrala čak tri utakmice u regionalnoj ABA 2 ligi. U ponedjeljak Goričani nisu imali šanse protiv Krke, u srijedu su ostvarili veliko slavlje protiv Sloge iz Kraljeva, dok s u petak poraženi od crnogorske Podgorice, ali su pružili solidnu partiju i mogu s optimizmom gledati na nedjeljni okršaj u hrvatskom prvenstvu.

Nadamo se kako će Bikovi imati snage za još jednu dobru utakmicu i da će imati koncentracije i mirnoće u završnici...

"Škrljevo nas je pobijedilo u prvom dijelu prvenstva s četiri poena razlike. Očekujem i sada tešku utakmicu, jer nama će u nedjelju biti peta utakmica u ovih osam dana. Pripremili smo se mentalno na zadane uvjete, a nadam se da ćemo i fizički biti pravi. Moji su igrači u proteklih nekoliko dana odigrali vrlo zahtjevne utakmice u kojima smo pokazali čvrstoću i karakter, a znam da će to prikazati i protiv Škrljeva," poručio je trener Turić u najavi ovog dvoboj te je pozvao sve ljubitelje košarke da Gorici pruže podršku s tribine.

Ulaz u Gradsku sportsku dvoranu je besplatan!

"Vrlo bitna utakmica, kako za njih tako i za nas. Nakon neugodnih domaćih poraza protiv Alkara i Bosca vrijeme je da se barem djelomično iskupimo i pokušamo uhvatiti dva boda protiv Škrljeva. Smatram da ova momčad može i mora početi pokazivati puno bolje rezultate nego što je to bilo do sada. Ovim putem pozivam navijače da se pridruže i daju podršku kako bi došli do te izrazito važne pobjede s kojom bi dobili i samopouzdanje za nastavak sezone gdje ćemo se itekako morati potruditi kako bi osigurali ostanak u Premijer ligi," poručio je Jure Gunjina, koji je nedavno stigao u Goricu te je pokazao kako može biti pravo pojačanje.

 

Podijeli