Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAR PROVJERE

VIDEO Hajduku su protiv Istre poništena dva gola, Komisija objasnila obje situacije

Foto: Screenshot tportal
1/5
29.01.2023.
u 20:36

VAR sudac u susretu bio je Dario Bel iz Osijeka, a njegov pomoćnik u VAR sobi Bojan Zobenica iz Velike Gorice

Istra 1961 je u posljednjoj utakmici 19. kola HNL-a dominantno svladala Hajduk 3:0 golovima Ercega (x2) i Galilee, a pri 1:0 vodstvu za Istru Hajduku su zbog zaleđa pri kraju prvog poluvremena poništena dva pogotka.

Prvi poništeni gol je bio onaj Hajdukovog braniča Darija Melnjaka u 40. minuti. Nakon jednog prekida za goste, Jan Mlakar je glavom pogodio prečku, a Melnjak je odbijenu loptu pospremio u mrežu.

29.01.2023., Pula - SuperSport HNL, 19. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Glavni sudac utakmice Igor Pajač gol priznao je pogodak kojim bi Hajduk izjednačio, da bi onda uslijedila duga provjera i u konačnici poništavanje gola zbog nedozvoljene pozicije Marka Livaje kod prvog ubačaja iz prekida. Međutim, u TV-prijenosu na ponovljenoj snimci nije bilo vidljivo koga su u VAR sobi vidjeli u zaleđu i na kojem temelju je donesena odluka. Sve je kasnije pojašnjeno iz Sudačke komisije HNS-a.

- Vidimo kao i u Šibeniku da je dosta nizak položaj te bočne kamere i sucima je vrlo teško utvrditi, zbog gužve na malom prostoru, koji je igrač obrane najbliži poprečnoj crti. U ovoj situaciji morali su pojedinačno mjeriti koji je igrač najbliži poprečnoj liniji kako bi u odnosu na njega utvrdili položaj napadača Hajduka. Mislim da je to Livaja u ovoj situaciji. Dobili smo crtu koja nam pokazuje da je jedno 10,15 centimetara u začetku akcije igrač koji je igrao loptom i vratio ju natrag u igru, bio u zaleđu - objasnio je situaciju član Sudačke komisije HNS-a Draženko Kovačić gostujući u emisiji "Studio HNL" na MAXSportu.

Kod druge situacije bilo je nešto jednostavnije odlučiti u VAR sobi. Samo minutu kasnije Toni Borevković je postigao ponovni pogodak za izjednačenje Dominik Prpić prebacio je loptu do Borevkovića, koji je bio ispred pretposljednjeg igrača Istre, u tom slučaju vratara Lovre Majkića.

- Odmah da utvrdimo da je u trenutku kada je igrač Hajduka glavom igrao loptu, vratar napustio svoja vrata i bio on pretposljednji igrač svoje obrane. U tom trenutku, u odnosu na njega se utvrđuje položaj napadača Hajduka. Koji je možda 40-ak centimetara u zaleđu. Ispred njega je jedan igrač Istre koji je zadnji, a pretposljednji u odnosu na kojeg se utvrđuje zaleđe napadača Hajduka je u ovom slučaju bio vratar. Ispravna odluka što se tiče zaleđa. Sve dobre odluke u ovom kolu - objasnio je Kovačić.

29.01.2023., Pula - SuperSport HNL, 19. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Poništene golove Hajduka pogledajte OVDJE.

VAR sudac u susretu bio je Dario Bel iz Osijeka, a njegov pomoćnik u VAR sobi Bojan Zobenica iz Velike Gorice.

Komentara 4

ME
medvedgrad
21:28 29.01.2023.

Nisu poništeni jer golovi nisu bili.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
22:49 29.01.2023.

Može li mi.netko objasniti što rade dva igrača Istre u zaleđu na gornjoj slici. Pa VAR na SP je dječiji vrtic prema našim lopovima !!

ST
sttipe
21:06 29.01.2023.

Na golove smo se navikli, da se Hajduku tumači ovako, a protiv njega onako.. Šta je bilo s žutim kartonom stoperu koji je još dite, a nije bija ni faul??? Šta je sa 5 oproštenih žutih, Istri, nakon toga? Hajduk je izgubija jer mu momčad ne može i ne želi trčati!! Ali suci svejedno prisole, svaku utakmicu... Ipak su to oni kojima je bidni Širkan nosio torbe, i koje je posložio netko iz Međugorja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije