Grad Velika Gorica

Vijesti

U Kučama uređeno igralište s umjetnom travom

kuce1Dugogodišnja želja za obnovom pomoćnog terena Nogometnog kluba Turopoljac sada je ispunjena. Dovršeni su radovi na postavljanju umjetne trave te je sada to u potpunosti jedan moderan sportski kompleks. Investicija je vrijedna 37 tisuća eura.

– Primijetili smo gdje smo god napravili igrališta s umjetnom travom da sve više djece rado dolazi, pogotovo za lijepog vremena. Ovo je igralište završeno, a u pregovorima smo i dogovorima s drugim mjesnim odborima i gradskim četvrtima o postavljanju ili terena s umjetnom travom ili kombiniranim igralištima, ovisno o njihovim željama i potrebama – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom obilaska terena te je podsjetio na druge dovršene projekte u Kučama.

– Vatrogasci imaju novi vatrogasni dom, sada je dovršeno igralište, a obnovili smo i dio nogostupa te ćemo nastavit raditi i dalje na tome. Međutim svjesni smo i problema aglomeracije i razrovanih cesta koje su u lošem stanju. U potpunosti razumijem naše sugrađane, ali moram napomenuti da nećemo preuzeti niti jednu ulicu i cestu koja ne bude adekvatno napravljena – dodao je gradonačelnik i zamolio mještane za još malo strpljenja.

Stjepan Fabijančić iz Mjesnog odbora Kuče zahvalio gradonačelniku Ačkaru i pročelniku Bačurinu koji su prepoznali inicijativu mjesnog odbora i nogometnog kluba.

– Riječ je o rekonstrukciji starog terena koji je obložen umjetnom travom, a kao i u ostalim mjestima pokazalo se kao dobra investicija. Već sada i u ovo doba godine teren je već u funkciji. Nadamo se da će to biti odlična stvar – rekao je Fabijančić.

– Ovaj će nam teren omogućiti bolji rad u klubu. Osim što ga koriste sami nogometaši, koriste ga i djeca. Prednost ovakvih terena s umjetnom travom je ta što se na njemu može trenirati u svim vremenskim uvjetima, a i prostorije kluba su nam čišće – napomenuo je predsjednik NK Turopoljac, Daniel Zagorac.