Novosti Sport Događanja

Ministar Banožić u Velikoj Gorici uručio stipendije MORH-a budućim zrakoplovnim tehničarima

02.02.2023. / Ivana Ćurić

U Zrakoplovnoj tehničkoj školi “Rudolfa Perešina” jučer je ministar obrane Mario Banožić uručio Ugovore o stipendiranju učenicima koji se školuju za zvanje zrakoplovnog tehničara.

Stipendije su dobili osmorica učenika velikogoričke škole, a ministar obrane Banožić kazao je kako vjeruje i očekuje od učenika da će sva usvojena znanja, prikupljeno iskustvo i stečene vještine usmjeriti prema unapređenju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

-Vjerujemo kako ulaganje u obranu i sigurnost, nije i nikada ne može biti potrošnja. Ulaganjima investiramo u budućnost, prosperitet i mir. Investiramo tako i u prilike za zapošljavanje mladih, za odabir zanimljivih i dinamičnih zanimanja. Svjesni smo činjenice kako je ispred napredne tehnologije, za uspješno čuvanje hrvatskog neba i zaštitu hrvatskih interesa, najznačajniji i najzaslužniji čovjek. Predanost i izvrsnost naših zrakoplovnih tehničara nešto je s čime se posebno ponosimo i zato mi je drago što ćete i vi uskoro biti dio tima vrhunskih stručnjaka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva-rekao je ministar Banožić pred okupljenima i čestitao i profesorima koji im prenose svoje znanje i iskustvo.

Po završetku obrazovanja za zanimanje zrakoplovnog tehničara učenik stipendist upućuje se na dragovoljno vojno osposobljavanje u svrhu stjecanja potrebnih vojničkih znanja i vještina. Po završetku dragovoljnog vojnog osposobljavanja stipendist potpisuje ugovor o vojničkoj službi u trajanju dvije godine te se potom prima u djelatnu vojnu službu.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec zahvalio je roditeljima učenika što ih podržavaju u njihovoj želji za služenjem Domovini, a ravnatelj Zrakoplovno tehničke škole “Rudolf Perešin” profesor Vedran Šarac zahvalio je ministru na dolasku i podršci njihovim učenicima te uručio zahvalnice za uspješnu suradnju Ministarstvu obrane i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu.

(izvor i foto:  MORH/ F. Klen)

 

Galerija slika

Ministar Banožić u Velikoj Gorici uručio stipendije MORH-a budućim zrakoplovnim tehničarima Ministar Banožić u Velikoj Gorici uručio stipendije MORH-a budućim zrakoplovnim tehničarima Ministar Banožić u Velikoj Gorici uručio stipendije MORH-a budućim zrakoplovnim tehničarima

Podijeli