Novosti Sport Događanja

Još jedan korak bliže ispadanju: Šibenik 'razmontirao' Goricu u derbiju začelja

05.02.2023. / Damir Žbulj

Težak poraz od Šibenika u 'najvažnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone' samo je potvrdio kako se u HNK Gorica ništa dramatično nije promijenilo dolaskom novog sportskog direktora Brkljače, trenera Sopića i 'hrpetine' novih igrača, koji se nisu pokazali kao nekakva pojačanja u ovoj borbi za opstanak...

Gorica je gubitkom bodova od izravnog konkurenta još jedan korak bliže ispadanju iz prvoligaškog društva, ali prema prikazanome ove nedjelje na Gradskom stadionu, to je čista realnost.

Šibenčani su apsolutno zaslužno slavili rezultatom 3:0 i turopoljski prvoligaš sada je zakucan za dno ljestvice sa sedam bodova minusa.

Osim nekoliko sporadičnih pokušaja i stihijskih napada, Gorica pod Sopićevim vodstvom niti protiv Šibenika nije pokazala kako ima neki konkretan plan, a najviše navijače Gorice nervira nedostatak one prave borbenosti i fanatičnosti, ali i nevjerojatna količina neforsiranih pogrešaka.

Gorica trenutno jednostavno ne izgleda kao ekipa koja može sačuvati prvoligaški status, ne izgleda ništa bolje nego dok je trener bio Makedonac Angelovski, a sada se samo s nostalgijom možemo prisjetiti početka sezone i razdoblja Samira Toplaka, kad je još Gorica i izgledala kao momčad, iako niti tada nije bilo adekvatnih rezultata. 

Gorica u nastavku sezone nije zabila niti Varaždinu, ni Dinamu ni Osijeku, a sada niti Šibeniku i sasvim je jasno kako je to 'put bez povratka'.

Imala je Sopićeva ekipa protiv Šibenčana nekoliko prilika, u promašajima su se iskazali novopridošli Matavž i Mrzljak, a bez golova nema niti bodova.

 

Gosti su poveli krajem prvog poluvremena, strijelac je bio iskusni Duje Čop, koji je iskoristio katastrofalnu reakciju i nevjerojatan pad koncentracije goričke obrane. Sve je bilo odlučeno nekih pola sata prije kraja, kad je Ivan Dolček odjurio prema Baniću i topovskim udarcem zakucao loptu pod gredu.

'Točku na i' stavio je Čop, na kraju sudačke nadoknade, s bijele točke, nakon što je Arai istrčao kontru, a s leđa ga je sapleo Mrzljak...

Još je jako puno do kraja sezone, još 16 kola, puno je bodova u igri, ali prema prikazanome protiv Šibenika, teško da će Velika Gorica iduće sezone imati nogometnog prvoligaša.

U idućem kolu na rasporedu je gostovanje kod Rijeke, koju sada vodi bivši strateg Gorice Sergej Jakirović.

 

SUPERSPORT HNL
1. Dinamo 19 +32 46
2. Hajduk 19 +12 38
3. Osijek 20 +9 34
4. Slaven Belupo 20 -11 28
5. Istra 1961 19 +1 27
6. Varaždin 20 -2 27
7. Lokomotiva 20 -6 22
8. Rijeka 19 -9 19
9. Šibenik 20 -18 16
______
10. HNK Gorica 19 -18 9

 

 

 

 

(Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

 

Podijeli