Novosti Sport Događanja

Heklice su "in": Marina je htjela malo "odmoriti glavu", a onda se zaljubila u heklanje

06.02.2023. / Ivana Ćurić

Marina Karlović iz Velike Gorice kao mama triju curica ima pune ruke posla i kad nije na poslu. No, sve mame koje su bile na porodiljnom znaju koliko znači pokoji trenutak uhvaćen da se posvete malo i sebi. Tako je i ona stvorila malo vremena za sebe i odlučila naučiti nešto novo, bilo je to heklanje.

-Sve je krenulo na porodiljnom, iz neke znatiželje i potrebe da malo odmorim glavu, oduvijek sam htjela znati heklati i sad je došlo vrijeme da to i probam. Počela sam sama to proučavati, učiti putem YouTuba i Interneta, pa malo iz knjiga. Sve je to išlo malo po malo, u noćnim satima kad bi djeca zaspala dala sam si oduška i počela učiti heklati-rekla nam je Marina koja s obitelji živi na Plesu.



To malo slobodnog vremena što je stvorila u uvijek dinamičnom rasporedu kakvog imaju mame iskoristila je da počne heklati torbice, košarice, dekice, privjeske, trake za glavu, torbice za mobitele, ruksake, čak i igračke. Sve što stvara objavljuje na stranici "
Heklice by Marina".


-Kad otkriješ svoj talent iznenadiš i sebe, i druge. Kad sam tati pokazala bio je u šoku da opće to znam napraviti i nije vjerovao da je to moj rad. Sad su već svi navikli, prijatelji me svako malo pitaju kad će nešto novo, što sada radim i tako, reakcije su svakako bile pozitivne-kaže Marina dok hekla novu malu kreaciju. Kaže, nekad joj se ljudi jave sa svojim idejama što heklati što uvijek prihvati kao novi izazov, a posebno je zadovoljstvo kada to uspije ostvariti.


-Svaki put sam nastojala poboljšati ono što heklam, dogodi se da drugi ne shvate da ima nešto što bi se moglo doraditi ili popraviti, ali ja to vidim jer to dolazi s iskustvom. Tako sam pomalo usavršavala i sada sam već zadovoljna postignutim, ali nastavljam i dalje koliko mi djeca i obveze kod kuće to dopuštaju-priča nam naša sugovornica koja se uskoro i vraća na svoj stalni posao.

Sve što radi, radi svojim rukama, uz snopove vune ima i metalnih dijelova, galanterije, a šivaća mašina zatreba ako se radi podstava.

-Jedan do dva snopa su potrebni za torbicu i to traje jedno do pet dana ovisno o vrsti torbice, mustri koja se hekla, neke idu lakše, neke zahtijevaju duže vremena – priča nam Marina čiji su najvjerniji kritičari njeni najbliži.

-Najstarija kćer mi već komentira koji model mi je bolji, koji manje, koju boju i što probati, ona mi je i najveći kritičar,. Suprug koji mi je velika podrška u svemu, pa i u ovome, nema svoj modni sud, ali uvijek primijeti ako se gdje izvukao konac ili ako mi je što promaknulo, upozorit će me-kaže kroz smijeh.

-Uskoro se vraćam na posao, ali nadam se da ću biti ustrajna da nastavim heklati, a možda i koja od mojih kćeri nastavi heklati sa mnom-zaključuje ova kreativna mama za kraj i svakome tko pomisli da je heklanje za penziće sa smijehom poručuje: To dođe k'o terapija,a i "heklice" su „in“.

Galerija slika

Heklice su "in": Marina je htjela malo "odmoriti glavu", a onda se zaljubila u heklanje Heklice su "in": Marina je htjela malo "odmoriti glavu", a onda se zaljubila u heklanje Heklice su "in": Marina je htjela malo "odmoriti glavu", a onda se zaljubila u heklanje Heklice su "in": Marina je htjela malo "odmoriti glavu", a onda se zaljubila u heklanje Heklice su "in": Marina je htjela malo "odmoriti glavu", a onda se zaljubila u heklanje Heklice su "in": Marina je htjela malo "odmoriti glavu", a onda se zaljubila u heklanje Heklice su "in": Marina je htjela malo "odmoriti glavu", a onda se zaljubila u heklanje Heklice su "in": Marina je htjela malo "odmoriti glavu", a onda se zaljubila u heklanje

Podijeli