Novosti Sport Događanja

Sportski direktor Tomislav Gligora očekuje još bolji Lukavec: Naš cilj je apsolutno jasan!

06.02.2023. / Damir Žbulj

Nogometaši Lukavca marljivo se pripremaju za nastavak sezone u 3. NL Centar, a 'zimski san' nije spavala niti klupska Uprava, koja se pobrinula za dolazak nekoliko pojačanja, ali i marljivo nastavlja raditi na unaprjeđenju nogometne infrastrukture na popularnom 'Lukavellu'...

U ovom prijelaznom roku Lukavec su napustili Luka Sedlaček i Albert Valentinčić, koji će igrati niželigaški nogomet u Austriji, dok je Filip Turkalj prešao u redove susjednog rivala Kurilovca.

"Pripreme su u punom jeku, ekipiramo se u hodu i doveli smo za sada pet igrača. Dvojicu smo dobili na posudbu iz HNK Gorice, to su Domenik Quni i Antonijo Vujičić, koji su bili dio njihove uspješne generacije juniora..."

"Veliko pojačanje za nas je i Antun Grozdek, koji je stigao iz Austrije, a igrao je u Bistri i zaprešićkom Interu te je i bivši mladi reprezentativac."

"Stigao je također i Luka Povoljnjak iz NK Trnja, kao i Luka Talan koji je igrao u HAŠK-u i Dugom Selu te smatramo da se jako dobro ekipiramo na onim mjestima gdje smo bili 'najtanji'. Do kraja prijelaznog roka očekujemo još eventualno jednog igrača, ciljano na poziciji gdje smatramo da nam najviše treba," rekao nam je u razgovoru za VGdanas sportski direktor Lukavca Tomislav Gligora pa dodao:

"Trener je ostao isti, odigrali smo i nekoliko pripremnih utakmica, sveukupno ih planiramo desetak, a cilj je apsolutno jasan, a to je ostanak u ligi, nema alternative. Ovaj vikend imamo mini-pripreme u Slavoniji, gdje ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice protiv NK Bedema i NK Belišća."

Na ljestvici 3. NL Centar vodeći je Karlovac 1919 s 39 osvojenih bodova i utakmicom manje od konkurenata. Lučko ima 36 bodova, a Maksimir je u 17 kola skupio 34 boda. Slijede Vrapče (30), Samobor (29), Trešnjevka (29), Segesta (28), Gaj Mače (23), Ponikve (22) pa Kurilovec i Dinamo iz Odranskog Obreža, koji su osvojili po 19 bodova.

Lukavec ima bod manje na 12. poziciji, a 18 bodova ima i Bistra.

Vrbovec, Mladost Petrinja i HAŠK 1903 su na 17 bodova, Ravnice imaju 15, uz utakmicu manje, dok je trenutno na dnu Sava Strmec s 12 osvojenih bodova.

"Dva kluba vjerojatno ispadaju, jer iz dvije četvrte lige dva kluba moraju ući, a sad sve ostalo ovisi o plasmanu klubova u viši rang i hoće li Zagorec iz Krapine, Trnje ili Dugo Selo ispasti iz jedinstvene Druge NL. U najboljem slučaju iz naše 3. NL Centar će ispasti samo jedan klub, dok je neki 'worst case scenario' ispadanje čak četiri kluba."

"Zadovoljni smo s našom trenutnom pozicijom na ljestvici, no, ona može zavarati, jer su razlike među klubovima vrlo male i s nekoliko vezanih pobjeda već si u sredini ljestvice, dok s nekoliko poraza približavaš se opasnoj zoni," poručio je navijačima Gligora, koji vjeruje da će Lukavec 'na proljeće' biti još bolji:

"Prema onome što sam čuo, možda smo mi, od svih klubova, napravili i najbolji prijelazni rok. No opet, možda smo mi i najviše rekli i ne skrivamo ništa, dok drugi možda šute. U svakom slučaju nadam se da ćemo najbolje pričati na proljeće i to na terenu!"

"Svi muku muče u ovom zimskom razdoblju. 'Nered' nam rade ove niže austrijske lige, dečki odlaze vikendom tamo igrati za dosta velike novce i to je borba. Praktički mogu otići bez da ikoga pitaju, jer se radi o međunarodnim transferima. Problem je i onda njima naći zamjene iz našeg kraja, jer igrači ne mogu dobiti papire u zimskom prijelaznom roku," istaknuo je za kraj sportski direktor Lukavca.

IGRAČI ODLAZE, UPRAVE PROLAZE, INFRASTRUKTURA OSTAJE

Predsjednik Goran Guteša 'za kormilom' Lukavca je od početka 2019., dakle već četiri godine uspješno vodi ovaj nogometni klub, koji je napredovao na svim razinama, od rezultata na travnjaku, razvoju svoje Nogometne škole pa do infrastrukture...

"Igrači odlaze, Uprave prolaze, infrastruktura ostaje," slikovito nam je to poručio čelnik Lukavca.

"Nastavljamo raditi i na infrastrukturi, u planu je dovršetak 'malog' terena za treninge i da taj naš kompleks dovedemo na vrhunsku razinu i da naša djeca imaju i po lošim uvjetima normalan teren za treniranje. Plan je i da ga koriste rekreativci, amateri. No, o tome ćemo više kada posao bude dogovoren do kraja, za sada neka ostane ovako, s malim znakom upitnika," naglasio je Guteša pa poručio:

"Planiramo i održati dogovorenu klupsku Skupštinu, prije početka nastavka prvenstva i vjerujemo kako ćemo napraviti korak naprijed u odnosu na prvi dio sezone, to je sigurno!" 

 

Galerija slika

Sportski direktor Tomislav Gligora očekuje još bolji Lukavec: Naš cilj je apsolutno jasan! Sportski direktor Tomislav Gligora očekuje još bolji Lukavec: Naš cilj je apsolutno jasan! Sportski direktor Tomislav Gligora očekuje još bolji Lukavec: Naš cilj je apsolutno jasan!

Podijeli