in , ,

U OŠ Pokupsko se osniva volonterski klub i provode edukativne radionice na temu volontiranja

Cilj projekta LAG Vallis Colapisa je uspostaviti školske volonterske klubove i promicati razvoj kreativnih i poduzetničkih vještina

Foto/Ilustracija: LAG Vallis Colapis

U partnerstvu s Općinom Krašić, Općinom Pokupsko, Osnovnom školom “Kardinal Alojzije Stepinac” Krašić te Osnovnom školom Pokupsko LAG Vallis Colapis provodi projekt „Volonterski klubovi i volonterstvo u školama“.

Projekt se provodi od 13. listopada 2022. do 31. kolovoza 2023. godine, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj projekta je uspostaviti školske volonterske klubove u Osnovnoj školi “Kardinal Alojzije Stepinac” Krašić i Osnovnoj školi Pokupsko za dostupnije i kvalitetno izvaninstitucionalno neformalno obrazovanje djece koje promiče razvoj kreativnih i poduzetničkih vještina.

Tijekom projekta bit će provedene edukativne radionice na temu volontiranja s učenicima i djelatnicima osnovnih škola, roditeljima učenika, predstavnicima lokalnih organizacija civilnog društva te djelatnicima jedinica lokalnih samouprava.

Osim provedbe radionica, uključit ćemo se u manifestaciju „Hrvatska volontira“ organizacijom volonterskih akcija u suradnji s partnerima. Također ćemo posjetiti primjer dobre prakse u Primorsko-goranskoj županiji s ciljem razmjene iskustava, informiranja te razvoja suradnje, govori nam tako Martina Guštin iz LAG Vallis Colapisa.

-Uz mentorsku podršku LAG-a Vallis Colapis, u osnovnim školama će biti osnovani školski volonterski klubovi kao nova izvannastavna aktivnost. Provedbom projekta „Volonterski klubovi i volonterstvo u školama“ učenicima, školama kao i djelatnicima jedinica lokalnih samouprava i članovima udruga želimo omogućiti prilike za stjecanje novih znanja, vještina i iskustava te doprinijeti razvoju kreativnosti, stvaralaštva i poduzetničkih vještina učenika partnerskih osnovnih školam, navode u priopćenju.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija