Novosti Sport Događanja

Propao referendum u Pokupskom: Većina od birača odlučila u nedjelju ostati kod kuće

14.02.2023. / Redakcija

Mještani Općine Pokupsko ove nedjelje imali su priliku izaći na referendum i izjasniti se o prijedlogu građanske inicijative „Odlučimo sami“ kojim bi se Odluka o imenovanju ulica na području Općine Pokupsko stavila van snage što bi u konačnici značilo vraćanje starih adresa i kućnih brojeva.

Lokalnom referendumu nije pristupila većina od ukupnog broja birača upisanih u popis birača Općine Pokupsko te slijedom toga nisu ispunjeni uvjeti za donošenje odluke na referendumsko pitanje.

- Unatoč mnogobrojnim prozivanjima općinskog načelnika i pojedinih članova Općinskog vijeća Općine Pokupsko da su samovoljom, zastrašivanjem i ucjenjivanjem donijeli Odluku o imenovanju ulica na području Općine Pokupsko, a bez prethodnog savjetovanja s mještanima, rezultati referenduma pokazali su drugačije. Rezultati referenduma uvjerljivo pokazuju volju birača i njihovo mišljenje o pokušaju vraćanja starih adresa i kućnih brojeva. Naime, od ukupno 1.773 birača upisanih u popis birača glasovalo je tek 432 birača, odnosno 24,37 posto. Za ukidanje Odluke glasovalo je 367 birača dok je protiv ukidanja iste glasovao 61 birač – poručili su iz Općine Pokupsko.

Podijeli