Novosti Sport Događanja

Gorica na Gripama zaleđena na 'minus 46': Ušli smo 'kilavo', zakazali smo u svim segmentima

17.02.2023. / Damir Žbulj

Iako su se gorički ljubitelji košarke nadali kako Bikovi mogu pružiti pravi otpor Splitu na Gripama, domaćin je bio izuzetno raspoložen i uvjerljiv te je na kraju slavio s ogromnih 110:64.

Ekipa Braslava Turića je već na poluvremenu imala zaostatak od 31 poena (54:23) i u nastavku je dvoboj bio tek formalnost.

"Čestitam Splitu na pobjedi. Mi smo zakazali u svim segmentima košarkaške igre i to pokazuje ovaj rezultat. Nepotrebno smo ušli u utakmicu s prevelikim respektom. Imali smo protiv Zadra šut za egal u završnici, a igrali smo i s Cedevitom ravnopravno. Ušli smo na nekakav 'kilav' način u susret, što nije baš simptomatično za nas. Poslije smo upali u njihov mlin i jednostavno se nismo uspjeli vratiti," pokušao je analizirati trener Bikova.

"Oni su pogađali i otvorene šuteve i šuteve preko ruke i onda se teško iz toga izvući. Split je trenutno naša najbolja ekipa, imaju osam pobjeda u nizu i mi smo znali što nas čeka, ali nismo odgovorili kako treba," dodao je Turić.

Jedino pozitivno u ovoj utakmici bio je povratak Dina Cinca nakon ozljede, a bio je i najefikasniji igrač Gorice sa 17 poena i pet skokova.

Prvo ime u pobjedničkim redovima bio je Boris Tišma s 20 koševa, pet skokova i sedam asistencija, dok je bivši igrač Gorice Mate Kalajžić dodao 13 poena, tri skoka i šest asistencija.

Bikovi su i dalje na dnu ljestvice sa samo tri prvenstven pobjede ove sezone, dok glavni konkurenti za ispadanje, Bosco, Škrljevo i Zabok, imaju dvije pobjede više.

Slijedi reprezentativna pauza, a idući dvoboj na rasporedu je 4. ožujka u Gradskoj sportskoj dvorani protiv zagrebačkog Dinama.

Nakon toga Goričane čekaju obveze u ABA 2 ligi, dok posljednji susret regularnog dijela sezone, prije početka Lige za ostanak, igraju 14. ožujka kod Furnira.

Podijeli