Novosti Sport Događanja

Gromovi protutnjali kroz Goricu

26.02.2023. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice igrali su u trećem kolu Lige za prvaka protiv našičkog Nexea, viceprvaka Hrvatske, ali jednostavno nisu imali šanse za bilo kakvu senzaciju.

Od prve minute Gromovi su ušli odlučno u ovaj dvoboj, kako bi isprali gorak okus iznenađujućeg europskog poraza od austrijske Alple Hard prije nekoliko dana u EHF Europskoj ligi. Zaigrali su čvrsto u obrani te su već u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika, jer je na semaforu bilo velikih 11:22.

Nastavak je bio samo formalnost, no, Goričani su ipak bili bolji u drugom poluvremenu te su uspjeli 'dobiti' tu dionicu s dva pogotka prednosti. Nexe je u završnici malo 'spustio nogu s gasa' pa je i konačnih 27:36 realni prikaz stanja na parketu Gradske sportske dvorane.

Ekipu Andrije Nikolića predvodili su kapetan Ceković i Jakov Dujić, svaki sa šest golova, dok je Šalić dodao pet. Turčić je imao šest, a Sladoljev tri obrane.

U redovima pobjednika istaknuo se Radovanović s deset uspješnih vratarskih intervencija, a listu strijelaca predvodio je Mario Tomić s osam golova.

Gosti iz Našica su prespavali u Velikoj Gorici te su u nedjelju ujutro krenuli na put u Lisabon, gdje ih čeka važan dvoboj u posljednjem kolu grupne faze EHF Europske lige protiv Sportinga.

"Znali smo da će biti teško, ali me stvarno veseli naš pristup, zalaganje i fokus. Gorica je jako namučila Zagreb, igraju dobar rukomet, izborili su ligu za prvaka i nemaju što izgubiti. Zato me jako veseli naše zalaganje i fokus," pohvalio je gostujući trener Branko Tamše igru naših rukometaša.

U idućem kolu Gorica igra protiv Dubrave, a nakon reprezentativne pauze slijedi okršaj s Porečom i to će biti utakmice gdje će se tražiti prvi bodovi u Ligi za prvaka.

 

 

 

(Foto: RK Nexe)

Podijeli