Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI TRENER

Toplak: Tko je procijenio da je Ferro veliko pojačanje? To vrijeđa mene kao trenera, šokiran sam

Dinamo i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
27.02.2023.
u 11:25

Strateg koji je posljednji angažman imao u Gorici oštro se osvrnuo na nastup splitskog kluba, a posebno na Portugalca Ferra, koji je nekoć bio želja Real Madrida. Komentirao je i česte promjene trenera na Poljudu.

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo je na stadionu Maksimir pred 14.000 gledatelja u susretu 23. kola SuperSport HNL-a pobijedio Hajduk 4-0 pobjegavši najbližem pratitelju na čak 11 bodova prednosti. Bio je to treći prvenstveni ogled ove dvije momčadi u aktualnoj sezoni i drugi trijumf modrih. Prvi je završio 4-1 pobjedom Dinama u Zagrebu, a drugi u Splitu rezultatom 1-1. 

Ovoga puta plavi su slavili 4-0 ostvarivši najuvjerljviju pobjedu u derbiju od kolovoza 2016. kada su također slavili 4-0. Strijelci su bili Arijan Ademi (8), Martin Baturina (10) i Luka Ivanušec (38, 64). Sve golove s najvećeg hrvatskog derbija između Dinama i Hajduka na Maksimiru možete pogledati OVDJE.

Susret je u studiju MaxSporta komentirao domaći trener Samir Toplak, koji je posljednji angažman imao u Gorici. Nije štedio hajdukovce...

Šokiran sam s kojom lakoćom je Dinamo ne pobijedio, nego ponizio Hajduk. I to zbog toga što su igrači Hajduka sami sebe ponizili. Izgledali su sporo, teretno, neagresivno, bez volje i želje, a Dinamo je mljeo i mljeo. Nikakve reakcije Hajdukovih igrača nije bilo. Ako nam je ovo derbi između prvog i drugog, onda nam je liga u velikim problemima - rekao je.

Bilo je mnogo izostanaka u redovima Splićana, ali to im ne može biti opravdanje za onakav rasplet.

- Nemojte me zezati. Ovo je Hajduk, kakav je to alibi? Slaven Belupu četvorica kad fale, to je kao kad ih Hajduku nedostaje osam. Dovodili su igrače, imaju roster, Hajduk je veliki klub. Može se srozati kvaliteta zbog izostanka određenih igrača, ali što je ovo danas bilo? Gdje je volja, želja, agresija? Povukli su se u svoju kućicu i pustili Dinamo da igra. Već dugo nisam vidio takvu utakmicu, šokiran sam i izostanak pojedinaca ne može biti alibi.

Posebno se dotaknuo Portugalca Ferra. Riječ je o bivšem igraču Benfice koji je svojevremeno bio i želja Real Madrida, a nedavno se vratio na Poljud nakon ranije posudbe. 

26.02.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 23. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Dario Spikic, Augustin Anello, Francisco Ferro. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Ferro je shvatio svoju ulogu libera kao što se igralo prije 40 godina, da se mogao još povući, otišao bi Torcidi tamo na jug. Nije Ferro kriv nego me fascinira tko je procijenio da je on veliko pojačanje. Ferro je tu već bio i pokazalo se da to nije svemirski igrač, a sad je kao ultrapojačanje. Pa to je vrijeđanje mene kao trenera i svih nas koji smo u nogometu - izjavio je. 

Prokomentirao je i česte promjene trenera na Poljudu.

- U sportu prostoji pravilo: kad je nešto dobro, ne diraj. Ajmo se vratiti na Dambrauskasa. Izvana je svima nama to bilo iznenađenje, ali mi ne znamo dubinski što se događalo unutra. Karoglan je bio bez poraza, gradila se neka priča, ali je poslije svake utakmice bio upitnik. Ja sam mislio da se čovjek potvrdio, ali ne znam zbog čega su sumnje uvijek postojale - zaključuje Toplak. 

Komentara 5

DU
Deleted user
11:55 27.02.2023.

Toplače, pravilna raščlamba.

Avatar mladen valentić
mladen valentić
15:00 27.02.2023.

Problem je u Jakobušiću koji je nudio lažni optimizam, najavljujući prije početka da Hajduk ozbiljno razmišlja o osvajanju tri trofeja, a i čak proljeće u Europi, ako ne i nešto više! A na čemu je to obećavao? Na osnovi ostanka Livaje i na osnovu što su se riješili Biuka i Ljubičića, nečeg što vrijedi u Hajduku, i doveli igrače koji ovoj dvojici ne mogu ni kopačke čistiti! Normalno, Jakobušić sigurno neće vidjet krivicu u sebi, nego u sucima, HNS-u, Dinamu, Istri, koja eto baš protiv njih grize, Mamićima i svime samo ne u sebi!? Evo ni borbe za vlast u Dinamu im nisu pomogle, iako je optimizam gradio i na tome , da se Dinamo raspada, da će borbom za prevlast Dinamo početi gubiti, ali ni to mu ne pomaže!!!

ST
stefj
13:03 27.02.2023.

Ferro nije odigrao utakmicu od kad je otišao iz Hajduka. Očekivati da će odmah nešto napraviti je stvarno izvan pameti... No realno, prosječan igrač koji ima nešto iskustva, no vidimo da i takvih Hajduku fali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije