Novosti Sport Događanja

Maratonci rušili rekorde na Splitskom maratonu pa ostali u Dalmaciji da ne zapnu u mećavi

28.02.2023. / Damir Žbulj

Jake snage Maraton kluba Velika Gorica nastupile su na 23. izdanju Splitskog maratona, koji je okupio ponajbolje trkačice i trkače iz regije.

Niti kiša i ledeni vjetar nisu zaustavili natjecatelje, a posebno se istaknula Vedrana Janjić, koja je srušila svoj osobni rekord (3:46:26) te je u ukupnom poretku osvojila respektabilno 17. mjesto, dok je bila najbolja u svojoj Ž40 kategoriji!

Zapažen rezultat ostvarila je i Jasna Mikulić, koja je s vremenom 4:00:24 zauzela 26. poziciju, od 67. trkačica koje su prošle ciljem, što je i njen najbolji rezultat na ovoj dionici.

Na startu je bilo 305 maratonaca, a Vedran Planinšek i Josip Martinović trčali su zajedno te su na kraju u cilj utrčali jedan iza drugoga, na 44. i 45. mjestu, sa samo sedam sekundi razlike.

I njih dvojica su postigli dosad najbolje maratonske rezultate u karijeri, a u Splitu su boje MK Velika Gorica branili i Hrvoje Mikulić, Danijel Trgovac te Marijan Malčević.

Hrvoje i Marijan su također istrčali svoja najbolja vremena.

"Nismo krenuli prema doma da ne zapnemo u mećavi, nego smo produžili boravak i čekamo..."

Javio nam je Marijan Malčević iz 'odsječene' Dalmacije.

Smirivanjem vremenskih nepogoda vjerujemo da će se sretno vratiti u svoj grad.

"Splitski maraton bodovao se i kao dio Hrvatske atletske cestovne lige i ekipa Maraton kluba Velika Gorica skupila je pregršt ligaških bodova. Iduća utrka na rasporedu je već u nedjelju, a trčat ćemo Holjevku, utrku na deset kilometara u Zagrebu," pojasnio je tajnik kluba Bruno Škrinjarić.

Galerija slika

Maratonci rušili rekorde na Splitskom maratonu pa ostali u Dalmaciji da ne zapnu u mećavi Maratonci rušili rekorde na Splitskom maratonu pa ostali u Dalmaciji da ne zapnu u mećavi Maratonci rušili rekorde na Splitskom maratonu pa ostali u Dalmaciji da ne zapnu u mećavi

Podijeli