Novosti Sport Događanja

Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama

01.03.2023. / Damir Žbulj

Mlade nade turopoljskog nogometa formu za nastavak sezone i treninge na otvorenom 'brusile' su na 16. izdanju Zimske malonogometne lige, kojs je na terenu SC Panadić sport zaključena velikom završnicom i slavljem limača i mlađih pionira HNK Gorica, odnosno starijih pionira Jelačića iz Vukovine!

Ovo tradicionalno natjecanje u organizaciji Zajednice sportskih udruga našeg grada i pod pokroviteljstvom Nogometnog saveza Velike Gorice se organizira kako bi mali nogometaši, ali i male nogometašice u zimskoj pauzi igrali nogomet i dalje se bavili sportom.

"Liga je namijenjena klubovima s područja Velike Gorice i ove godine su praktički svi klubovi, osim jednog, imali svoje predstavnike i to je za svaku pohvalu," javio je tajnik NSVG Stjepan Petrac, koji je i jedan od voditelja ovog natjecanja.

"Nastupile su 44 ekipe u tri kategorije i odigrane su 264 utakmice. U svim susretima nastupilo je oko 500 igračica i igrača od toga deset malih nogometašica iz četiri naša kluba," dodao je Petrac.

Finalnog dana odigrane su utakmice za konačan plasman ekipa u svim kategorijama, a dobitnike medalja i trofeja razveselili su i nogometaši HNK Gorica, Krešimir Krizmanić, Jurica Pršir i Luka Kapulica.

Kod početnika je slavila Gorica, ispred Dinama iz Novog Čiča, Kurilovca i Jelačića, a svoje ekipe imali su i Buna, Polet, Lukavec, Lomnica, Turopoljac, Velika Mlaka 1947, Gradići, Mraclin, Vatrogasac, Gorica 03, Turopolje i Mladost.

U najbolju petorku izabrani su Marko Pavao Pancirov (HNK Gorica), Dominik Batovanja (HNK Gorica), Matej Vrbičić (Dinamo Novo Čiče), Gabrijel Šoštarić (Kurilovec) i David Karapandžić (Ban Jelačić Vukovina).

Kod mlađih pionira ponovno su prvaci dečki iz HNK Gorica, ispred Bune, Turopoljca i Dinama, dok su sudjelovali još i Ban Jelačić, Kurilovec, Lomnica, Polet, Velika Mlaka 1947, Mladost , Meštrica i Vatrogasac.

U najbolju petorku proglašeni su Filip Saraga (HNK Gorica), Ivan Čale (HNK Gorica), Felix Benedetti (Buna), Josip Marić (Turopoljac) i Patrik Blažeka (Dinamo Novo Čiče).

Kod starijih pionira također se vodila velika borba, a najuspješniji je na kraju bio Ban Jelačić, i to sa svojom drugom postavom. Iza njih su ostale obje ekipe HNK Gorica te Bune i Velike Mlake 1947. Sudjelovali su još i dečki iz Mladosti, Mraclina, Kurilovca, Dinama, Turopoljca, Gradića, Meštrice, Lukavca i Vatrogasca.

Za najbolje pojedince izabrani su Jakov Čančar (HNK Gorica 1), Jakov Tomašić (HNK Gorica 1), Karlo Šandor (Ban Jelačić), Petar Draženović (Buna) i Luka Čolić (HNK Gorica 2).

Posebno treba istaknuti i djevojčice koje su nastupile, iz NK Turopolje to su bile Nika Riđić, Marta Kovačević, Mia Jagustin i Jana Kovačić, iz NK Polet Buševec Eva Jurić, Lana Gjuretić i Eva Hoti, iz NK Vatrogasac Lea Vučin i Jana Mirenić te jedna, ali vrijedna mlada nada Kurilovca, Marta Rošić.

"Smatramo da je odigrana jedna uspješna malonogometna liga, a na tome moramo se prvenstveno zahvaliti našim 'malim' nogometašicama i nogometašima, njihovim trenerima i roditeljima. Želim se zahvaliti organizatoru ZŠUGVG, pokrovitelju NSVG, domaćinu u Panadić sportu Draženu Vezmaru i voditeljima natjecanja, a pogotovo Stjepanu Grđanu," poručio je za kraj Petrac, koji se nada još boljem i masovnijem izdanju 17. izdanja Zimske malonogometne lige.

Kadeti iz našeg velikogoričkog kraja igrali su svoju ligu u srednjoškolskoj dvorani, u organizaciji NK Lukavec. Prijavilo se deset klubova, a nastupilo je preko 120 igrača...

"Još jednom se pokazalo da uz dobru volju i organizaciju, baš kao i u zimskoj ligi za prstiće, mogu se napraviti velike i lijepe stvari. Sve pohvale svim sudionicima, igračima, sucima, trenerima i roditeljima," javio je čelnik Lukavca Goran Guteša.

Na kraju, najbolji su kadeti Kurilovca, ispred druge ekipe Mladosti iz Buzina i Jelačića iz Vukovine. Najbolji igračem proglašen je Andrija Forjan, najbolji strijelac je Jan Dolački, a najbolji vratar je Lovro Karaula.

"Vidimo se i iduće zime, nadamo se u još većem broju, a posebne zahvale idu Josipu Piličiću na trudu organizaciji i predanosti," posebno je istaknuo Guteša.

Galerija slika

Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama Mlade turopoljskog nade uživale u zimskoj malonogometnoj ligi, posebna pohvala ide curama

Podijeli