Novosti Sport Događanja

Krao parfeme po dućanima od Sesveta do Velike Gorice, a s "kompićem" krao i prehrambene proizvode

09.03.2023. / Ivana Ćurić

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 29 i 35 godina zbog sumnje da su zajedno počinili dva kaznena djela , dok se za 29-godišnjaka smatra da je počinio još devet krađa na području Velike Gorice, ali i Peščenice i Sesveta.

Naime, sumnja se da je 29-godišnjak od 5. prosinca 2022. godine do 19. veljače 2023. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u devet navrata došao do trgovina na području Peščenice, Sesveta i Velike Gorice te s polica otuđio više parfema koje je potom iznio iz trgovina bez da ih je platio. Zajedno je dvojac pokušao opljačkati kuću na Maksimiru, no pobjegli su nakon što je uočio član obitelji vlasnice, ali tu nije kraj njihovim ilegalnim akcijama.

-Zajedničko protupravno djelovanje, sumnja se, nastavili su i dvadesetak dana kasnije, 2. veljače u poslijepodnevnim satima. Tada su, i ovaj put po prethodnom dogovoru i s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, došli u trgovinu u Ulici Kneza Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici, gdje su iskoristili zauzetost zaposlenika trgovine, prišli rashladnim uređajima te otuđili više komada raznih prehrambenih proizvoda. Nakon što su te proizvode stavili u košaru za kupovinu, zajedno su, bez da su ih platili napustili prodajni prostor trgovine i udaljili se s mjesta događaja-izvijestila je policija.

Materijalna šteta koju su nanijeli svim kaznenim djelima kreće se oko 3.200 eura, a obojica su predana pritvorskom nadzorniku.

(foto:Ilustracija PUZ)

Podijeli