Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMAJU PONUDE ZA NATJEČAJ

Velika Gorica uvodi nove autobusne linije, ZET-ove 268, 290 i 330 voze i dalje

Zagreb: Autobusno stajalište ZET-ove linije 268
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
10.03.2023.
u 13:53

Najveću korist od svega imat će mladi, odnosno njihovi roditelji, jer se na sadašnji besplatan željeznički prijevoz nadovezuje besplatan gradski autobusni prijevoz odnosno iz bilo kojeg dijela Velike Gorice preko željeznice će se stići besplatno do Zagreba.

Nakon što je završen dio postupka zaprimanja ponuda za natječaj “Komunalni javni linijski prijevoz putnika na području grada Velike Gorice” pristigle su dvije ponude; jedna zajedničkog ponuditelja Autoturista i Čazmatransa u iznosu od 11,7 milijuna eura (+ PDV), te Autotransa Cres (Arriva) u visini od 22,2 milijuna eura (+ PDV). Iako natječajni postupak još traje i tek treba utvrditi valjanost ponudbene dokumentacije iz Grada nam potvrđuju kako je prema pristiglim ponudama cijena usluge u odnosu na ZET značajno povoljnija. Dok ZET danas zaračunava 20 kuna po kolnom kilometru, prema povoljnijoj pristigloj ponudi cijena kolnog kilometra bi bila 12 kuna.

"Natječajni postupak ne mogu komentirati dok ne bude završen i dok ne prođu svi žalbeni rokovi. Ono što želim poručiti našim sugrađanima jest da će lokalni prijevoz od samog uvođenja novog pružatelja usluge biti besplatan. Uz to uvest ćemo i nove linije prema željezničkom kolodvoru, prema poslovnoj zoni Meridian 16, liniju Velika Gorica – Mičevec koja će prolaziti kroz Veliku Mlaku, kao i  kružnu liniju po samom naselju Velika Gorica. Upravo onako kako su i građani tražili ", kazao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Kako za sada situacija stoji, ZET-ove linije prema Zagrebu, kako linija iz same Gorica (268,290 i 330), tako i onih iz ostalih naselja koje idu u Zagreb, na njima će uslugu prijevoza i dalje obavljati ZET. U tome slučaju građani koji će koristiti javni prijevoz neće imati povećanja troškova jer će plaćati samo međužupanijske linije ZET-a dok će prijevoz unutar granica Grada Velike Gorice biti besplatan.

Završi li natječaj pozitivno te cijenom povoljniji ponuditelji preuzmu prijevozničke usluge ostat će značajan dio prostora da neće biti potrebe da putnici plaćaju subvencioniranu kartu, poznatu kao kartu „4 kune“, jer gradski dio javnog prijevoza je ionako bio manji dio ukupnog ZET-ovog prijevozničkog posla. Na ovaj način gradska uprava želi i potaknuti veće korištenje javnog prijevoza i osloboditi pritisak automobila u gradu.

Najveću korist od svega imat će mladi, odnosno njihovi roditelji, jer se na sadašnji besplatan željeznički prijevoz nadovezuje besplatan gradski autobusni prijevoz odnosno iz bilo kojeg dijela Velike Gorice preko željeznice će se stići besplatno do Zagreba.

>> VIDEO Bad Blue Boysi 'zapalili' Zagreb, sve je prepuno baklji i dima

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar emigrant
emigrant
11:53 10.03.2023.

Koja prljava navlakuša i laž u naslovu. ZET zadržava 268 i ostale linije prema Zagrebu. Odustao je samo od lokalnih linija iz Velike Gorice prema selima i za to ide natječaj. Bad Večernji, bad urednik, bad, bad, bad....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije