Grad Velika Gorica

Vijesti

Poduzetnički inkubator dobiva konture: Vjerujemo kako će iz ove zgrade izaći novi Rimac ili Infobip

inkubator1Nakon što su sredinom listopada započeli radovi na izgradnji poduzetničkog inkubatora, u utorak je gradilište u Podložnici obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima. Zgrada u kojoj će svoje mjesto moći naći mladi koji žele pokrenuti vlastito poslovanje, učenici i studenti koji će kroz praksu i stjecanje kontakta s poduzetništvom i poduzetničkom klimom razviti poduzetničke vještin te poduzetnici do pet godina starosti koji će dobiti pristup znanjima i uslugama te boljem međusobnom umrežavanju, već je dobila konture, a završetak se planira do kraja godine. Projekt je to vrijedan gotovo 3,5 milijuna eura, od čega je 2.822.045 eura sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

– Vjerujemo kako će iz ove zgrade jednom izaći jedan novi Rimac ili Infobip koji je izašao iz pulskog inkubatora, a danas ima tržišnu vrijednost veću od milijadu eura i ima urede po cijelom svijetu. Uz ovaj poduzetnički inkubator, u Velikoj Gorici se gradi i Centar izvrsnosti, čime zapravo postajemo jedan moderan, suvremen europski grad, najpoželjniji za život u Republici Hrvatskoj što mnoge analitike i pokazaju. Ovime će naša Velika Gorica mladima postati još poželjnija i dat ćemo im onaj vjetar u leđa kako bi se što lakše uspjeli ostvariti i bili što kompetentniji na tržištu – kazao je gradonačelnik Ačkar.

Projekt je prilagođen da odgovara potrebama mladih, novih, inovativnih tvrtki.

– U prizemlju se nalazi co-working prostor s 24 radna mjesta, koji će biti na dispoziciji freelancerima’koji će ovdje doći ostvarivati svoje ideje i razmjenjivati iskustva s drugim poduzetnicima. U prizemlju je i moderna konferencijska dvorana od 100 mjesta koja će biti na raspolaganju poduzetnicima u inkubatoru. Na katu imamo 30 ureda i dvije moderno opremljene sobe za sastanke s projektorima, opremom za komunikaciju i slično. Uz to, na katu će biti i tri mini laba opremljena suvremenom opremom – kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarski razvoj, poljoprivredu i fondove EU Domagoj Ilečić i dodao kako je inkubator zamišljen prvenstveno kao poduzetnička infrastruktura za goričke tvrtke, ali će biti otvoreni i za druge tvrtke iz Zagrebačke županije i okolnih općina koje će ovdje htjeti dijeliti svoje znanje i iskustvo.

inkubator2