in ,

Velika Gorica će dobiti Centar za starije osobe, uskoro počinje izgradnja objekta

Dom za starije nalazit će se između Ulice Podložnica i Avenije pape Ivana Pavla II.

Foto Privatna arhiva/Krešimir Ačkar

Ovih dana izdana je građevinska dozvola za izgradnju Centra za starije osobe u Velikoj Gorici. Dom za starije najavljen je prije nepune dvije godine, a dodjelom građevinske dozvole započela je realizacija kapitalnog socijalnog projekta za naš grad. Centar će, kako navodi gradonačelnik Krešimir Ačkar, pružati usluge smještaja starijih soba, uslugu dnevnog boravka, liječničke usluge i usluge fizikalne i radne terapije, psihološko savjetovanje i drugo.

Foto Krešimir Ačkar

Podsjetimo, prije dvije godine započela je priprema oko dokumentacije u svezi izgradnje doma, a tada smo vas obavijestili kako se prema svim istraživanjima, kako je istaknuo Ačkar, ukazalo na to da je smještaj za starije, u sklopu kojih će se pružati njega u vidu medicinske primarne zdravstvene skrbi, ali i zadovoljavati društveni aspekt, prijeko potreban.

Foto Krešimir Ačkar

U sklopu Europske unije i postavljenih preduvjeta, koji su još tada ispunjeni, kao lokacija doma odabrano je zemljište na lokaciji između Ulice Podložnica i Avenije pape Ivana Pavla II. Istaknimo da će se u neposrednoj blizini Doma, nalaziti i Poduzetnički inkubator za mlade poduzetnike Velike Gorice koji je nedavno započeo sa svojom izgradnjom.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kao resorno ministarstvo kroz nacionalni plan oporavka i otpornosti ranije je predvidjelo oko 370 milijuna kuna upravo za izgradnju domova za starije, a sam projekt iniciran je od strane Grada, a više o svemu pogledajte u našem prijašnjem članku.

Foto Krešimir Ačkar

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović