Novosti Sport Događanja

Kup Snježane Ušić u rukama Mladostašica

16.03.2023. / Damir Žbulj

Naša Velikogoričanka Snježana Ušić, rođena Azenić, bila je legenda hrvatske odbojke, a prerano je preminula prije gotovo pet godina...

Rođena u Požegi, igračku karijeru započela je u OK Željezničar iz Osijeka. Preko Vukovara je stigla do zagrebačke Mladosti za koju je uspješno nastupala 11 godina i ostavila dubok trag. Bila je i dugogodišnja reprezentativka bivše države s kojom je osvajala odličja na velikim natjecanjima.

Snježana je bila dio velike sportske obitelji. Suprug Sven košarkaška je ikona Cibone, kćerke Senna, Simona, Marija i Ana su također odbojkašice, sin David košarkaš, dok je njen otac Antun Azenić u Velikoj Gorici osnovao OK Azena u kojemu je Snježana igrala i bila trenerica.

Hrvatski odbojkaški kup za djevojke zasluženo nosi njeno ime, a ove godine trofej su ponovno podigle odbojkašice zagrebačke Mladosti, koje su u finalnoj utakmici, u sjajnoj atmosferi i punom Domu odbojke Bojan Stranić, rezultatom 3:1 (25:11, 23:25, 25:18, 25:14) svladale gradske rivalke iz Dinama.

Za najbolju igračicu finala proglašena je Andrea Mihaljević, srebrne medalje Dinamu uručio je državni tajnik za sport Josip Pavić zajedno s predsjednicom Nadzornog odbora HOS-a Zinom Urlić, dok je pehar dodijelio Petar Sprčić, zamjenik predsjednika HOS-a.

Zlatne medalje Mladostašicama podijelili su Siniša Krajač, glavni tajnik HOO i direktorica HOS-a Valentina Bifflin, dok je pehar, uz Svena Ušića, dodijelio novi predsjednik HOS-a, naš Goričanin Frane Žanić.

Podijeli