Novosti Sport Događanja

Kup Vinka Dobrića odlazi u Osijek

16.03.2023. / Damir Žbulj

Prije nešto više od godinu dana preminuo je Vinko Dobrić, mnogima poznat pod nadimkom Cane, legenda hrvatske odbojke, bivši igrač, reprezentativac, trener, izbornik, sudac, delegat, dugogodišnji tajnik Zagrebačkog odbojkaškog saveza, ali i naš sugrađanin iz Velike Gorice.

U njegovu čast Hrvatski odbojkaški kup za muškarce nosi ime Kup Vinka Dobrića, a ove sezone trofej odlazi u vitrine Murse Osijek!

U spektakularnom velikom finalu, održanom u Domu odbojke Bojan Stranić, Osječani su do pobjede došli poslije epske borbe u pet setova sa zagrebačkom Mladosti. U sjajnoj atmosferi, nakon dva i pol sata, završilo je 25:19, 27:25, 22:25, 22:25 i 15:11...

Najboljim igračem finala proglašen je Da Silva Santos Pedro Luiz, a njemu je nagradu uručio glavni tajnik HOO Siniša Krajač.

-->>> Kup Snježane Ušić u rukama Mladostašica


Medalje i pehar za drugo mjesto podijelile su Zina Urlić i Mirjana Milić, članice IO HOS-a, a zlatne medalje predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić, još jedan naš Goričanin te kćer pokojnog Vinka, Vanda Dobrić.

Pehar pobjednika Osječanima je dodijelio Josip Škorić, dopredsjednik HOS-a.

Podijeli