Putopisac, avanturist i fotograf Damir Vujnovac u petak je u prostorijama Dučeca održao vrlo zanimljivu radionicu – putopisno predavanje. Damir Vujnovac autor je dviju putopisnih knjige za djecu (Djeca Sahare, 2017. i Djeca Kurdistana, 2020.) te autor mnogih putopisnih tekstova objavljenih u časopisima i na internetskim portalima. Autor je brojnih putopisnih predavanja za djecu i odrasle, izvedenih u Hrvatskoj i inozemstvu. Putuje, fotografira i piše većinom o zemljama i ljudima Bliskog istoka i sjevera Afrike. Član je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Mraclinski školarci mogli su čuti brojne priče o mjestima, ljudima i običajima iz nama udaljenih krajeva, od Irana i Iraka, Turske, Jordana pa do Meksika. Cilj ove radionice je donijeti djeci informacije o životu njihovih vršnjaka u dalekim dijelovima svijeta, koji odrastaju u različitim kulturama. Time širimo horizonte naših mladih mještana i učimo ih toleranciji i prihvaćanju različitosti. Radionici su prisustvovale i učiteljice – Vlasta Šunko i Galja Trbić Vašić.

Osamnaest mraclinskih školaraca aktivno je sudjelovalo u radionici, postavljalo pitanja, a na kraju su školarci izradili i svoje putopise, koje su predstavili pred cijelom grupom. Najbolja prilika za putovanja jesu putovanja s folklorom, tu se stvaraju sjećanja, iskustva I prijateljstva za cijeli život, stoga i ovim putem pozivamo sve koje nam se žele priključiti u ostalim našim skupinama i s nama plesati, pjevati, svirati i putovati, da nam se slobodno priključe. Svi su dobrodošli. Na kraju radionice organizatori i djeca zahvalili su se g. Damiru na inspirajućem predavanju te se počastili sokom i kiflicama.

Interes za radionice je velik, stoga zahvaljujemo svim roditeljima i učiteljicama na podršci, a s novim radionicama povodom stote obljetnice izgradnje mraclinske škole nastavljamo već sljedećeg tjedna. 

Foto: Josip Kos

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.