Novosti Sport Događanja

Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice

29.03.2023. / Klara Kosić

Jutros je u gradskom poglavarstvu sport povezao Međimurje i Turopolje – potpisana je Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice kojom će gradovi izmjenjivati iskustva, podupirati projekte i razvijati sportski život u oba grada. Suradnja je to na kojoj se radi već više godina, a potpisivanje Povelje prije dvije godine spriječila je pandemija.

Nazočne je u ime Grada pozdravio gradonačelnik Krešimir Ačkar, istaknuvši da se oba europska grada sporta mogu ugledati jedan na drugog i iskoristiti iskustva za unaprjeđenje sporta.

- Sport je taj koji povezuje, koji usavršava, koji je danas najjeftinija prevencija bolesti. Vidjeli smo mnoštvo primjera u Prelogu koji pokazuju kako dobrim radom unaprijediti sport, a i kod nas možete vidjeti primjere za unaprjeđenje sportskog života sada i kroz nadolazeće vrijeme, s obzirom na to da smo nedavno postali i europskim gradom sporta – rekao je gradonačelnik Ačkar i zahvalio se na iskazanom povjerenju.

Predsjednik Gradskog vijeća Preloga, Đuro Ujlaki, poželio je dobru suradnju i uspjeh, istaknuvši da je za oba grada cilj putem sporta razviti zdravu sredinu.

Velika Gorica s 52 sportske udruge okuplja preko sedam tisuća sportaša, a broj raste iz godine u godinu. No iako manji, Prelog sa svojom 31 sportskom udrugom i preko 1100 registriranih sportaša na skoro 8 tisuća stanovnika dijeli sportski duh s Velikom Goricom.

Suradnju su pozdravili i predsjednici Zajednice sportskih udruga Velike Gorice, odnosno Preloga, Goran Kovačić te Dejan Naranđa.

- Ovo je zaista jedan lijepi čin za naš budući zajednički rad, ne samo na sportskom planu, nego i na određenim projektima za dobrobit sporta i našega grada – rekao je Kovačić.

Dejan Naranđa zahvalio se u ime svih sportašica i sportaša grada Preloga i istaknuo da se ne odbijaju nikakvi programi vezani uz sport.

- Nažalost, Grad je sportskim udrugama i dalje mama i tata. Da nema Grada, nema zajednica, ne bi bilo ni financiranja te infrastrukture ni realizacije njihovih sportova. Osobno sam presretan da smo došli do ovoga trenutka. Nadam se da takva sredina sportski organizirana i kvalitetna kao što je Velika Gorica, može kroz tu Povelju malom gradiću u Međimurju pomoći da se još kvalitetnije počnemo brinuti i financirati sport, a time i što zdraviji i što socijalizirani život naših građana. – komentirao je Naranđa.

Suradnju je podržao i Hrvatski olimpijski savez, u čije ime je sve prisutne pozdravio direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvoje Balen.

- Hrvatski olimpijski odbor uvijek podržava projekte kojima se nastoji uključivati djecu i mlade u sport, a upravo je to Povelja koja znači suradnju sportske zajednice Velike Gorice i grada Preloga – izjavio je Balen.

Galerija slika

Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice Sport povezao Turopolje i Međimurje: Potpisana Povelja o suradnji zajednica sportskih udruga Preloga i Velike Gorice

Podijeli