Novosti Sport Događanja

Nastavak urbanog pošumljavanja: Nova stabla kod kapelice Sv. Lovre, Goričanke i McDonald'sa

30.03.2023. / Klara Kosić

Grad Velika Gorica i Turistička zajednica Velike Gorice uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta organizirali su akciju sadnje stabala, a sadnji se pridružio i gradonačelnik Krešimir Ačkar s članovima Turopoljske udruge skauta „Tur”. 

- Jako je bitno u današnjem vremenu u urbanom dijelu što više se posvetiti zelenilu. Nakon 250 stabala posađenih prošle godine, ove godine nastavljamo i planiramo posaditi oko 750 stabala na urbanom području grada do kraja godine. U ruralnom dijelu mjesni odbori su se također fokusirali na pošumljavanje i uvijek ćemo poticati i podržavati da se dotrajala stabla zamijene novima, te da grad nakon našega mandata bude u većem postotku urbano pošumljavani nego što je bio prije nas – poručio je Ačkar te se zahvalio Turističkoj zajednici na suradnji.

Pošumljavanje se odvija u sklopu Projekta poticanja razvoja održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja - Croatia naturally yours“, koji su pokrenuli Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma i sporta, a cilj mu je sadnja dodatnih stabala u turističkim destinacijama radi smanjenja ugljikova otiska koji nastaje turističkom aktivnošću, a osobito od ispušnih plinova iz automobila, kao i poticanje razvoja održivog turizma i brendiranje i promoviranje Hrvatske kao održive destinacije.

Maja Toth, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice objasnila je da će se 20 autohtonih stabla saditi na tri lokacije.

- Sadi se u Ulici Matice hrvatske kod McDonaldsa, u Kurilovečkoj ulici kod kapelice Sv. Lovra te u Ulici kneza Ljudevita Posavskog kod Goričanke. To je dio strategije Velike Gorice koja u sklopu europskog projekta „Regreen” promišlja zelene projekte i brinemo se o zelenoj infrastrukturu te ćemo na ovom tragu nastaviti kroz cijelu godinu s ovakvim aktivnostima – izjavila je Toth.

Galerija slika

Nastavak urbanog pošumljavanja: Nova stabla kod kapelice Sv. Lovre, Goričanke i McDonald'sa Nastavak urbanog pošumljavanja: Nova stabla kod kapelice Sv. Lovre, Goričanke i McDonald'sa Nastavak urbanog pošumljavanja: Nova stabla kod kapelice Sv. Lovre, Goričanke i McDonald'sa Nastavak urbanog pošumljavanja: Nova stabla kod kapelice Sv. Lovre, Goričanke i McDonald'sa Nastavak urbanog pošumljavanja: Nova stabla kod kapelice Sv. Lovre, Goričanke i McDonald'sa Nastavak urbanog pošumljavanja: Nova stabla kod kapelice Sv. Lovre, Goričanke i McDonald'sa Nastavak urbanog pošumljavanja: Nova stabla kod kapelice Sv. Lovre, Goričanke i McDonald'sa Nastavak urbanog pošumljavanja: Nova stabla kod kapelice Sv. Lovre, Goričanke i McDonald'sa

Podijeli