Novosti Sport Događanja

Katarina Zadrija i Ksenija Nestorović dobitnice Turopoljske poculice

30.03.2023. / Klara Kosić

Najbolji radovi 14. Matičinog književnog natječaja „Turopoljska poculica“ su „Gda je Turčin po cirkve jahal“ autorice Katarine Zadrije iz Vrbovca na kajkavskom, a na standardnom jeziku „Hodaj, hodaj“ Ksenije Nestorović iz Velike Gorice, odlučilo je prosudbeno povjerenstvo.

Natječaj je trajao od 25. rujna do 25.prosinca 2022. godine, a na njega je prispjelo 45 radova iz cijele Hrvatske – od Velike Gorice do Korčule, Brača, Osijeka i Rijeke. Kajkavskim jezikom napisano je 12 radova, a hrvatskim standardnim jezikom napisana su 33 rada.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Bernardine Petrović kao predsjednice te Đurđe Parać i Božidara Prosenjaka, odabralo je po najbolji rad na kajkavskom i hrvatskom jeziku, te je izabralo dodatnih dvaju radova u užem izboru iz narječja, odnosno standardnog jezika.

Radovi izabrani u uži izbor na kajkavskom su „Radost bajnaka maloga Vladeka“ autora Vladimira Stepanića iz VG i „Rajska ptica“ Stjepana Zlodija iz Šiljakovine.

U uži izbor na standardu ušli su „Crvendać“ Đine Radovanović iz Korčule, te „Izgubljeni sin“ Eduarda Pavlovića.

- Pišem i volim pisati poeziju i prozu. Nisam očekivala ovako lijepu nagradu i zbilja mi puno znači – komentirala je Katarina Zadrija ovu nagradu.

Kseniji Nestorović je ova nagrada vjetar u leđa, kaže nam.

- Puno mi znači, to mi je poziv za dalje. Već sam ranije bila u užem izboru, a sada mi je ovo vrhunac – kaže Kesnija.

Čestitamo dobitnicima!

Galerija slika

Katarina Zadrija i Ksenija Nestorović dobitnice Turopoljske poculice Katarina Zadrija i Ksenija Nestorović dobitnice Turopoljske poculice Katarina Zadrija i Ksenija Nestorović dobitnice Turopoljske poculice Katarina Zadrija i Ksenija Nestorović dobitnice Turopoljske poculice Katarina Zadrija i Ksenija Nestorović dobitnice Turopoljske poculice Katarina Zadrija i Ksenija Nestorović dobitnice Turopoljske poculice Katarina Zadrija i Ksenija Nestorović dobitnice Turopoljske poculice Katarina Zadrija i Ksenija Nestorović dobitnice Turopoljske poculice Katarina Zadrija i Ksenija Nestorović dobitnice Turopoljske poculice Katarina Zadrija i Ksenija Nestorović dobitnice Turopoljske poculice Katarina Zadrija i Ksenija Nestorović dobitnice Turopoljske poculice Katarina Zadrija i Ksenija Nestorović dobitnice Turopoljske poculice

Podijeli