Novosti Sport Događanja

U eksploziji uređaja za proizvodnju peleta u Mraclinu teško je stradao 51-godišnjak: Zadobio je opekline i prevezen je u bolnicu

01.04.2023. / Anes Šuvalić

Požar koji je noćas buknuo na postrojenju za proizvodnju peleta još uvijek nije ugašen. Vatrogasci na terenu vrše dogašivanje i dovode se nove grupe vatrogasaca, dok se one koji su noćas sudjelovali u gašenju šalje na odmor.

- Intervencija još nije završila. Vršimo dogašivanja svih izdimljavanja. Došlo je do urušavanja limenog krova ispod kojeg je ostala drvena građa pa uklanjamo lim kako bi došli do nje i ugasili je – rekao nam je zapovjednik JVP-a Ivica Maceković.
Kako smo doznali iz razgovora s njim došlo je do eksplozije uređaja za proizvodnju peleta i u njoj je ozlijeđen radnik, koji je zadobio opekline.

Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su kako je do požara i eksplozije došlo iz zasad neutvrđenog razloga te kako je ozlijeđenom 51-godišnjaku liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozlijede. Policijski očevid obavit će se danas.

Požarište je posjetio i gradonačelnik Krešimir Ačkar te su uvjerio u razmjere nesreće koja se noćas dogodila u pogonu PPS Galeković. 

- Nažalost, dogodio se jedan veliki požar u PPS Galekoviću. Najgore od svega je što je jedna osoba ozlijeđena i iščekujemo nove informacije o zdravstvenom stanju. Materijalna šteta je ogroman, sve službe cijelu noć su na terenu i još uvijek su tamo. Veći požar na prostoru našeg grada do sada nije zabilježen. Mislima smo uz stradalog radnika i obitelj Galeković. Trebamo se nadati i moliti - izjavio je danas gradonačelnik.

 

Foto: DVD Mraclin/Mraclin.hr

Podijeli