Novosti Sport Događanja

Spektakl s hrvatskim prvakom PPD Zagrebom u sjeni gostovanja Dinama: Rukometaši i nogometaši Gorice igraju praktički u istom terminu

01.04.2023. / Damir Žbulj

Nije ovo prvi puta da se najzanimljivije i našim turopoljskim ljubiteljima sporta najatraktivnije utakmice igraju praktički u isto vrijeme. I dok će od 17 sati na Gradskom stadionu gostovati Dinamo, samo stotinjak metara dalje, u Gradskoj sportskoj dvorani, od 18 sati će kod rukometaša Gorice igrati hrvatski prvak PPD Zagreb.

Nevjerojatno je da se ove utakmice igraju gotovo u istom terminu i da se nije mogao pronaći način da navijači imaju priliku uživati u oba ova sportska spektakla. 

Ekipa pod vodstvom Andrije Nikolića nije se proslavila prije nekoliko dana na gostovanju kod Sesveta, ali na ljestvici Lige za prvaka sve ide prema planu. Gorica je na četvrtoj poziciji s dvije pobjede, još uvijek ispred konkurenata iz Poreča i Dubrave.

"U goste nam stiže nas najbolji rukometni kolektiv, PPD Zagreb. To je momčad koja je apsolutni favorit u Paket24 Premijer ligi i koja je sačinjena i od dosta bivših igrača Gorice. Vjerujem da su svi svjesni njihove kvalitete, ali isto tako su i dodatni motiv svim igračima. Na nama je da pokušamo odigrati dobru utakmicu i da prikažemo brz i moderan rukomet, da mnogobrojna gorička publika može uživati u predstavi,“ najavio je trener Nikolić.

PPD Zagreb ove sezone ima pravi gorički štih, jer uz Davora Ćavara, Luku Lovru Klaricu, Zvonimira Srnu i Paola Kraljevića, koji su svi bili važni igrači Gorice, od nedavno i dres 'Plinara' nosi i Hrvoje Ceković, bivši kapetan Goričana.

“Nakon teškog gostovanja protiv Sesveta okrećemo se domaćoj utakmici protiv prvaka hrvatske. Kao i svaku utakmicu, idemo na pobjedu, želimo pružiti što bolji otpor ekipi PPD Zagreb, prikazati se u što boljem svjetlu i pružiti jedno ugodno rukometno poslijepodne svima koji nas dođu gledati," nada se Mislav Turčić, mladi vratar Gorice, na posudbi iz Zagreba.

U 37:30 porazu u četvrtak kod Sesveta Turčić je imao tek jednu uspješnu intervenciju (1/12). Napad je predvodio Kajo Cikatić sa sedam golova, bez promašaja, do je Niko Franković dodao šest komada. Tin Tomljanović precizan je bio pet puta, koliko je zabio i Juri Čakarić. Jakov Dujić dodao je četiri pogotka, ali iz deset pokušaja... 

 

LIGA ZA PRVAKA, PAKET24 PREMIJER LIGA
1. PPD Zagreb 5 5 0 0 154:106 10
2. Nexe 6 5 0 1 185:150 10
3. Sesvete 5 4 0 1 161:132 8
4. HRK Gorica 6 2 0 4 163:182 4
5. Poreč 6 1 0 5 138:161 2
6. Dubrava 6 0 0 6 133:203 0

Podijeli