Crnogorci će 2015. morati sniziti cijene ljetovanja

Autor: Poslovni dnevnik , 10. prosinac 2014. u 22:00
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Najveći problem je preskup zračni prijevoz.

Podgorica Sljedeća godina bit će prekretnica u turizmu Crne Gore jer će izostati veliki broj gostiju s tradicionalnih tržišta, poput Rusije i zato je nužno sniziti cijene, ocjena je Žarka Radulovića, predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja (CTU).

"Sada moramo nižim cijenama i s daleko više rada, odnosno dužom sezonom, zarađivati isti novac koji smo do sada zarađivali", rekao je Radulović za podgoričke Vijesti. Pri tome su bolja zračna povezanost s Europom i niže cijena karte jedna od ključnih stavki za održanje popunjenosti crnogorskih turističkih kapaciteta."Cijena leta je temelj jer ako Poljak leti do Grčke za 150 eura, neće letjeti za Crnu Goru za 400 eura", objasnio je Radulović i istaknuo da je jako pesimističan prema projekciji događanja u turizmu Crne Gore ako se ne dovedu niskotarifni avioprijevoznici.

On tvrdi da je nekoliko europskih low-cost kompanija zainteresirano za ulazak u zajedničku turističku kampanju, ali i u takvim uvjetima nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines mora opstati. Radulović kaže da država ima obvezu da pomogne Montenegro Airlinesu jer bi vrlo rizično ako bi se ti resursi prepustili drugima.

Komentirajte prvi

New Report

Close