Novosti Sport Događanja

Plesni odjel UŠ Franje Lučića u Lisinskom će kroz ples ispričati Šeherezadine priče

03.05.2023. / Klara Kosić

Nakon uspješno završene proslave 20. godina odjela, plesni odjel UŠ Franje Lučića ne staje. Već večeras ih možete gledati u koncertnoj dvorani Lisinski u predstavi Šeherezada.

U organizaciji Hrvatske glazbene mladeži, u sklopu Tjedna glazbe za djecu i mlade, Zagrebačka filharmonija izvest će pod ravnanjem Tončija Bilića poznatu orkestralnu suitu Šeherezada, op. 35 ruskog skladatelja Nikolaja Rimiski-Korsakova.

Program je oplemenjen plesoom i pričom, a plesni dio kreirale su voditeljice, koreografkinje i suradnice Jasna Čižmek Tarbuk, Ana Genzić, Korana Stojsavljević i Eleonora Vrdoljak te kostimografkinja Ivana Bakal, a plešu učenice plesnog odjela, maturantice Lana Ferjančić, Laura Sarić i ostali učenici plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića."

Za priču je zaslužan Jasen Boko, moderator programa, a njegova vještina pripovijedanja i bogato iskustvo putovanja zaokružit će program u kojem se na poseban način spajaju glazba, ples i priča,

Izvedbe Šeherezade održavaju se danas, 3. svibnja u 10:30 sati i 12 sati, te sutra, 4. svibnja u istim terminima u KD Vatroslava Lisinskom.

 

Podijeli