Večeras, u petak 12. svibnja 2023. su u Šiljakovini održani 6. Gradski susreti malih vokalnih sastava i zborova na kojima je sudjelovalo 10 sastava ili zborova.

FA "Šiljakovina" - Muški vokalni sastav

Susrete su otvorili domaćini, FA "Šiljakovina" sa svojim muškim vokalnim sastavom koji su u kategoriji izvorne pučke glazbe izveli dvije pjesme - "Konji moji" i "Lepo ti je rano uraniti". Dirigent/voditelj je Dubravko Radić.

Dječji zbor "Cvrkutavci"

Dječji zbor "Cvrkutavci" u mješovitom sastavu u kategoriji slobodnih stilova i žanrova izveli su tri kompozicije - "Turopolje naše", "Matematika" i "Lisica se zaljubila". Dirigentica/voditeljica je Višnja Orešković.

Hrvatskoj pjevačko društvo Kučani

Hrvatsko pjevačko društvo "Kučani" u kategoriji slobodnih stilova i žanrova izvelo je tri pjesme - "Jap, mamo", "Falen Isus" i "Kaj". Dirigent/voditelj je Branko Puceković.

Gradski zbor Franjo pl. Lučić

Gradski zbor Franjo pl. Lučić u kategoriji klasične glazbe izveo je "Ave verum" i "Lepi Juro kresno leže". Dirigentica/voditeljica je Dubravka Veliki.

KUD Velika Mlaka

KUD "Velika Mlaka" je u kategoriji slobodnih stilova i žanrova nastupio sa ženskim vokalnim sastavom i pjesmama "Naše selo Mlaka" i "V jutro rano". Dirigent/voditelj je Dalibor Blažević.

VIS "Danice"

Udruga za promidžbu glabzene kulture VIS "Danice" nastupile su u kategoriji slobodnih stilova s pjesmama "Ja bi htjela pjesmom da ti kažem", "Bolen mi leži Mile pop Jordanov" i "Večer". Dirigent/voditelj je Aleksandar Kačurov.

KUD "Slavuj" Bukevje

KUD "Slavuj" iz Bukevja u kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova izveo je tri pjesme "O moj Jezuš bičevani", "Nisem videl takvo stablo" i "Tuge Marijine". Dirigentica/voditeljica je Tihana Zubek.

Hrvatsko pjevačko društvo Kučani

Hrvatsko pjevački društvo Kučani se u kategoriji slobodnih stilova i žanrova predstavilo s pjesmama "Stal sam se za rana", "Da ja imam srca dva" i "Da te mogu pismom zvati". Dirigent/voditelj je Branko Puceković.

Ansambl Jane

Ansambl Jane u kategoriji slobodnih stilova i žanrova izveo je dvije pjesme "Bratec kosi" i "Dobra večer uzorita". Dirigentica/voditeljica je Ana Jaklinović

KUD "Mičevec"

KUD "Mičevec" je u kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova izveo tri pjesme "Tamo preko Drave", "Stal se jesem" i "Koleda ide v selo". Dirigentica/voditeljica je Snježana Špehar.