Zadnjih nekoliko dana korisnici mobilnih usluga na području Male Bune, Velike Bune, Ključić brda i Šiljakovine imaju problema s korištenjem mobilnih usluga. Uz pomoć mobilne aplikacije Network Cell Info detektirali smo da je problem nastao zbog nedostupnosti bazne stanice u Velikoj Buni (Nova ulica).

Kako je ta bazna stanica nedostupna korisnički uređaji se spajaju na udaljene bazne stanice što za posljedicu ima nedostupnost nekih usluga (internet je skoro nedostupan, ponekad se uređaji spoje na 2G ili Edge, čak je i 3G nedostupan), a kako uređaji trebaju pojačati signal da bi komunicirali s tim baznim stanicama veća je i potrošnja baterije. Na slikama uz članak možete vidjeti da se uređaji spajaju na bazne stanice u Plesu ili čak u Zagrebu.

Prijava problema i kvara mobilnim operaterima je nemoguća misija. Čak i kad uspijete savladati sve chat botove i potpuno nevažne informacije koje dobijete možete doći do operatera koji vam ne zna pomoći ili nema informacije.

Podrška mobilnih operatera nikada nije bila lošija. Prije nekoliko tjedana (a sada već i mjeseci) prijavljeno je loše stanje telekomunikacijskog ormarića u ulici Josipa Kovačića (razvaljena vratašca) i operater nije reagirao i poslao ekipu da sanira štetu.

Nakon brojnih preusmjeravanja i pokušaja s različitim službama za korisnike ipak je jedan agent korisničke podrške Bonbona imao informaciju o baznoj stranici. Prenosimo neslužbenu informaciju: "na području u okolici mjesta Mala Buna zabilježen je veći kvar na baznoj stanici te se radi na otklanjanu poteškoće. Nažalost nemamo informaciju o tome koliko točno će radovi potrajati, no svakako će biti u što skorijem mogućem roku."

Siniša Hećimović u komentaru na Facebooku navodi informaciju iz službe za korisnike da će radovi trajati do petka.

Šiljakovina - Pleso - GSM

Šiljakovina - Zagreb - GSM