Novosti Sport Događanja

Kurilovčani u Rakitju ispustili dva pogotka prednosti i na penale ispali iz županijskog Kupa

18.05.2023. / Damir Žbulj

Nogometaši Kurilovca, koji su ovaj tjedan ostali bez prvog trenera Senada Harambašića, poraženi su na gostovanju u Rakitju u polufinalu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije.

GNK Tigar Sveta Nedelja je drugoplasirana ekipa 4. NL Središte Podskupina B, a momčad Ratka Ninkovića pokazala je borbenost, kvalitetu i karakter protiv kluba iz višeg ranga natjecanja. 

Senad Harambašić je prije nekoliko dana napustio Kurilovec i preuzeo Trnje, koje se u završnici sezone jedinstvene 2. NL bori za trećeligaški opstanak. Harambašića čeka težak posao, njegova nova momčad na 13. poziciji ima jednak broj bodova kao i Grobničan, ima samo bod prednosti ispred Marsonije i dva boda manje od Zagorca iz Krapine, idućeg suparnika gdje je trener još jedan bivši strateg Kurilovca, Perica Vidak.

Cilj je izbjeći ispadanje, odnosno i doigravanje za opstanak, a još su ostala tri kola do kraja...

Kurilovčane je preuzeo Dinko Livada, koji nije uspio odvesti ekipu u finale županijskog Kupa.

Bio je to u Rakitju žestok okršaj na teškom travnjaku natopljenom kišom, Tigrovi su opasno prijetili, imao je puno posla i Leon Išek, ali gosti su u finišu prvog dijela došli do prednosti, iz kaznenog udarca kojeg je sigurno realizirao Đevad Selman.

Početkom nastavka Kurilovec je povećao prednost, precizan je u kontri bio Vilim Blagoev, međutim, umjesto da u narednim minutama 'dokrajči' suparnika, ekipa s Udarnika propustila je nekoliko izglednih prilika i to je u konačnici bilo presudno...

Prvo je u 75. minuti Mijo Šarić zaradio drugi žuti karton i isključenje pa je Ivan Donald Galić iz 'slobodnjaka' smanjio zaostatak, dok je u samoj završnici Toni Aljinović, tek nekoliko minuta nakon ulaska s klupe, zabio za 2:2, što je bio i finalni rezultat.

U dramatičnom raspucavanju prvih šest izvođača obje momčadi bilo je precizno, za Kurilovec su zabijali Stojaković, Selman, Završki, Turkalj, Bakula i Resler.

Udarac Artukovića brani vratar Razum, a posao je završio Galić, koji vara Išeka i u veliko finale šalje Tigrove, gdje ih čeka Dugo Selo.

U prvih 11 Dinka Livade bili su Išek, Ivković, Saiti, Turkalj, Selman, Šarić, Stojaković, Završki, Resler, Ćosić i Blagoev, a u finišu su ušli Bakula, 'tragičar' Artuković i Bradić. 

Kurilovec će se ove sezone ipak boriti za 'utješni' trofej, u Kupu Grada Velike Gorice.

U srijedu se trebalo igrati i drugo polufinale tog natjecanja između Gradića i Turopoljca, ali je odgođeno zbog natopljenog travnjaka.

Podijeli