Kolareva ulica nekada je bila duša VG sporta

SD Radnik dobiva Spomen obilježje, otkrivanje tijekom lipnja

Ovim činom na mjestu nekadašnjeg "starog igrališta" u Kolarevoj ulici ostat će trajni znak na kako svi kažu najljepše trenutke velikogoričkog sporta, budući da su tamo uz nogometaše djelovali i košarkaši, rukometaši, stolnotenisači, kuglaši i šahisti
345629273_177295371592322_4313050605135763368_n Ivica Mikulčić

Ivica Mikulčić svojedobno igrač Nogometnog kluba Radnik u njegovim sedamdesetim godina, a kasnije istaknuti nogometni sudac obavijestio nas je kako su Parku dr. Franje Tuđmana započeli su radovi na Spomen obilježju SD Radnik. Time će na mjestu nekadašnjeg “starog igrališta” u Kolarevoj ulici ostati trajni znak na kako svi kažu najljepše trenutke velikogoričkog sporta, budući da su tamo uz nogometaše djelovali i košarkaši, rukometaši, stolnotenisači, kuglaši i šahisti.

Jednom prilikom legenda velikogoričkog rukometa Igor Panadić rekao nam je kako je u Kolarevoj ulici bila duša sporta, koja se preseljenjem 1987. jednostavno izgubila. Upravo zbog toga na Spomen obilježju čiji je autor Mladen Mikulin pisat će;

Ivica Mikulčić

„Na ovim prostorima od 1947. do 1987. godine uspješno su djelovali klubovi Sportskog društva Radnik Velika Gorica: kuglački, nogometni, šahovski, rukometni, stolnoteniski i košarkaški; nositelji sportskog i društvenog života Velike Gorice.”

-Ovim Spomen obilježjem želimo od zaborava sačuvati vrijeme, prostor i događaje, kao dio svijetle povijesti našega grada i Turopolja- poručio je Mikulčić.

Otkrivanje Spomen obilježja, očekuje se tijekom lipnja.

Događanja
Velika Gorica