Novosti Sport Događanja

Meč lopta: Šibenik izgubio od Osijeka, Gorici je protiv Varaždina dovoljan i bod za opstanak

20.05.2023. / Damir Žbulj

Najbolja moguća vijest, prije dvoboja Gorice i Varaždina u subotu od 18 sati na našem Gradskom stadionu, stigla je sa Šubićevca, gdje je Šibenik uvjerljivo poražen od Osijeka i naš turopoljski prvoligaš ima priliku i kolo prije kraja sezone riješiti sve dvojbe oko ostanka u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa!

Prema svemu prikazanome ovog proljeća, od beskompromisne borbenosti do kvalitetne igre, Goričani su pod vodstvom Željka Sopića to i zaslužili...

Međutim, sada to još treba potvrditi i na travnjaku!

Nadamo se već u ovom pretposljednjem kolu, kako bi se izbjegla drama u posljednjih 90 minuta!



U subotu protiv Varaždina bit će to i zadnja domaća utakmica ove turbulentne sezone i gorički nogometaši trebaju podršku s tribina...

"Nije nas niti ovo vrijeme poremetilo u pripremi utakmici. Odradili smo ono što smo mogli, ali kiša pada u cijeloj Hrvatski. Kiša je malo stala i dečki su spremni za utakmicu," najavio je trener Sopić.

Na raspolaganju će imati praktički sve igrače, osim već ranije ozlijeđenih Jurića i vratara Banića, koji se prije par dana vratio laganim treninzima i osjeća se bolje.

"Mrzljak nam se priključio i mislim da će biti spreman. Istrčat će 11 spremnih za borbu, koji će Gorici osigurati toliko željeni opstanak!"

"Varaždin je ekipa koja je i prije nego što su svi očekivali izborila opstanak. Igraju ležerno, trener Kovačević radi izvanserijski posao i jedan bod su od Osijeka. Oni sanjaju Europu, kao što mi sanjamo i želimo svim srcem taj opstanak," dodao je Sopić.

Vjerujemo kako će Gorica u ovaj dvoboj zaista krenuti bez ikakvih kalkulacija, jer tada je pružila svoje najbolje partije.

"Bit će to jedna zanimljiva utakmica, moramo se jednostavno 'baciti na glavu', moramo zaista dati sve od sebe i onda rezultat neće izostati."

"Doveli smo se u situaciju da je sve u našim rukama. Zadnje tri utakmice smo odigrali jako dobro, iako smo uzeli samo dva boda. Moram pohvaliti dečke, jer kad pucaš više od 50 puta po protivničkom golu, to je zaista respektabilna brojka i za puno veći klub od Gorice. Tog se ne bi posramio niti Dinamo. Lopta nekad uđe, nekad ne, ali zadnje dvije utakmice u gostima su najbolji igrači na terenu bili golmani, Čavlina i Majkić..."

"Na kraju moram reći jednu stvar, imamo sve u svojim rukama i igramo na našem stadionu," jasno je poručio Sopić!

Sve je spremno za doista najvažniju utakmicu sezone i vjerujemo kako će uz glasnu podršku navijača naš turopoljski prvoligaš već ove subote doći do željenog cilja!

 

 

 

 

Podijeli