Novosti Sport Događanja

Uživajte u književnom susretu s pjesnikinjama Ljiljanom Lili Koci i Mirom Jungić u Udruzi umjetnika „Spark“

20.05.2023. / Redakcija

Sutra u Udruzi umjetnika "SPARK" gostuju pjesnikinje Ljiljana Lili Koci i Mira Jungić. Ljiljana je članica Hrvatskog društva pisaca, svestrana umjetnica i prevoditeljica te predsjednica Društva albanskih umjetnika u Hrvatskoj.

- Književne radove objavljuje u mnogim časopisima, zbornicima i svjetskim antologijama. Mnogo prije nego je postalo aktualno, pisala je Ljiljana o kruhu nasušnom i o suživotu među ljudima. Tek u ovo vrijeme, kada su migracije postale naša svakodnevica, moramo učiti prihvaćati suživot s ljudima drugih vjera i naroda. Pa, tko će nam bolje o tome govoriti od žene koja se oduvijek usuđuje dizati glas za potlačene i marginalizirane skupine – poručili su organizatori.

Mira Jungić iz Siska piše poeziju još od osnovne škole i gimnazije, kada su joj radovi objavljivani u tadašnjim časopisima za mlade, a gostovala je tada i u nekim radijskim emisijama. Nakon poduže poetske pauze, zbog obiteljskih i poslovnih obaveza, nastavlja s pisanjem te u kratkom vremenu objavljuje četiri zbirke poezije: "Od sna do jave", "Svoja", "Prepoznati ljubav" i "Dolina moje mladosti".

- Članica je mnogih književnih društava, klubova, udruga i Fb grupa, a njena klasična i haiku poezija te priče objavljene su u brojnim književnim časopisima, zajedničkim zbornicima i antologijama. U njenom intenzivnom književnom stvaralaštvu nižu se i nagrade, a sve to joj je vjetar u leđa da bude još bolja u tome što radi. Mira će se okušati i u pisanju romana te je na pomolu i njen autobiografski roman radnog naslova "Godina promjene" koji s radošću očekujemo – rekla je predsjednica "Sparka" Nevenka Lang.

Poželjela je i dobrodošlicu cijenjenim gošćama, naglasivši da 'glasovi ovih divnih žena zvone ljubavlju i prihvaćanjima...'

Književni susret održat će se u Ulici Matije Slatinskog 4 u Velikoj Gorici, sutra u 17 sati.

Podijeli